Kancelář Havel, Holásek & Partners zvýšila obrat na 370 milionů korun, zisk vyrostl o zhruba třetinu

Jaroslav Havel

Jaroslav Havel Zdroj: Anna Vackova

Jaroslav Havel
Jaroslav Havel
4
Fotogalerie

Česko-slovenská advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners hlásí růst obratu. Za první pololetí vzrostl o tři procenta na téměř 370 milionů korun. Celá skupina letos očekává obrat zhruba 750 milionů korun.

Obrat firmy roste nepřetržitě od jejího založení v roce 2001. V Česku a na Slovensku kanceláři Havel, Holásek & Partners za první pololetí roku 2016 vzrostl obrat na 314 milionů korun, zisk před zdaněním se pak zvýšil o více než 30 procent. V České republice obrat přesáhl 260 milionů korun a zisk před zdaněním vzrostl o 39 procent.

„Z hlediska praxe pozitivně ovlivňuje náš růst především poskytování právních služeb českým a slovenským podnikatelům, a to zejména v oblasti nemovitostních projektů, fúzí a akvizic, právního a daňového strukturování osobního majetku, ale i v oblasti obchodních sporů,“ říká řídící partner kanceláře Jaroslav Havel.

Plánovaný obrat pro celou skupinu Havel, Holásek & Partners za rok 2016 činí téměř 750 milionů korun. Zpomalení tempa růstu a zároveň výrazné zvýšení ziskovosti souvisí kromě neustálého zvyšování vnitřní efektivity poskytovaní služeb i s mimořádně silným postavením kanceláře na trhu, které chce skupina i nadále upevňovat.

„Chceme se soustředit především na posilování své vedoucí pozice na trhu, další rozšiřování služeb a upevňování vztahu s klíčovými klienty, a to bez dalšího zásadního nárůstu počtu právníků,“ uvádí Jaroslav Havel.