KKCG a Rockaway investovaly do ThreatMark. Věnuje se obraně před kybernetickými útoky na banky

Karel Komárek

Karel Komárek Zdroj: archiv

Karel Komárek, KKCG
2
Fotogalerie

Investiční skupiny KKCG a Rockaway získaly menšinový podíl v brněnské společnosti ThreatMark, která vyvinula software pro ochranu zejména bank a jejich klientů před podvody a kybernetickými útoky na internetu a v mobilních aplikacích. 

Ve firmě převzaly 32,2 procenta, oznámila mluvčí KKCG Dana Dvořáková. Výši investice neuvedla.

ThreatMark byl založen před dvěma lety jako specializovaná laboratoř vyvíjející bezpečnostní systém na ochranu proti útokům a podvodům v on-line prostředí. Software vytvořený firmou dokáže v prostředí bank odhalit rizikové operace, útoky hackerů na platební systémy a zabránit neoprávněnému přístupu k on-line účtům přes mobilní i webové aplikace. Firma je v současné době aktivní vedle Česka také na Slovensku, v Polsku a Velké Británii.

Minoritní téměř třetinový podíl v ThreatMarku získal fond Springtide Ventures ze skupiny KKCG a investiční skupina Rockaway prostřednictvím své divize Rockaway Ventures. "Nově získané prostředky, ale i zkušenosti silných partnerů nám umožní nejen akcelerovat rozvoj produktu, ale především významně posílit obchodní aktivity na zahraničních trzích," uvedl výkonný ředitel a jeden ze zakladatelů ThreatMarku Michal Tresner. Podílníkem v projektu zůstává česká IT skupina Cleverlance, která v minulosti ThreatMarku poskytla startovací kapitál a přístup na trh v Česku a na Slovensku.

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka má aktiva za zhruba dvě miliardy eur (52,3 miliardy Kč) a zaměstnává víc než 2500 lidí. Drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech, například těžaři ropy a zemního plynu MND, loterijní společnosti Sazka nebo cestovní kanceláři Fischer.

KKCG působí v desítce zemí světa. Fond Springtide Ventures doposud vložil peníze do šesti českých a izraelských IT společností a v příštích letech plánuje investovat 40 až 60 milionů eur.

Investiční skupina Rockaway zastřešuje aktivity internetového podnikatele Jakuba Havrlanta. Do portfolia skupiny patří třeba internetový prodejce zájezdů Invia.cz, srovnávač cen Heureka.cz nebo e-shop Mall.cz. Rockaway Ventures se zaměřuje na investice do oblastí spotřebitelského internetu a internetového obchodu, z dalších začínajících firem v minulosti podpořila například Brand Embassy, Fundlift, Productboard nebo Techloop.io.