Luxusní prádlo La Perla vystřídá v centru Prahy šperkař Frey Wille

Frey Wille

Frey Wille Zdroj: Reuters

Výroba šperků Frey Wille
Výroba šperků Frey Wille
Výroba šperků Frey Wille
Výroba šperků Frey Wille
Výroba šperků Frey Wille
6
Fotogalerie

Po uzavření jediného obchodu La Perla v Česku se majitel prostoru a podnikatel Jan Hájek rozhodl na místě bývalého krámu s luxusním prádlem dát příležitost šperkům. Prostor v ulici Široká na pražském Josefově si nově pronajme firma Frey Wille.

„Po dlouhých úvahách co otevřít v prostorách uzavřené La Perly jsem se rozhodl vše si zjednodušit a prostor podnajmout. Volba nakonec padla na Frey Wille,“ uvedl na svém osobním profilu na Facebooku Hájek. 

Podle svých slov se nyní chce nyní soustředit na své vlastní podnikatelské plány. „Můžu v klidu přemýšlet, jestli někdy něco nového, vlastního, neotevřít,“ doplnil Hájek.

K La Perle se podnikatel Hájek dostal v roce 2016. Tehdy obchod prodala společnost Luxury Brand Management podnikatelky Michaely Bakala, jejíž manželem je známý podnikatel Zdeněk Bakala.

Výrobce šperků Frey Wille byl založen roku 1951 ve Vídni, kde má dodnes své hlavní sídlo. V Česku má v současné chvíli otevřeny dva obchody, jeden v Praze a druhý nákupním centru Freeport na hraničním přechodu Hatě. 

Hájek dříve pracoval jako vrcholový manažer v telekomunikacích. Předtím, než vstoupil na trh s luxusem, založil společnost John Grove & partners. Jejím prostřednictvím působil ve čtyřech středoevropských zemích. Společnost prodal v roce 2015.