Společnosti Dragon Capital a Goldman Sachs kupují rozsáhlé kancelářské centrum v Kyjevě

Tomáš Fiala

Tomáš Fiala Zdroj: Dragon Capital

Kyjev
2
Fotogalerie

Ukrajinský antimonopolní úřad udělil povolení investiční společnosti Dragon Capital a investiční bance Goldman Sachs Group získat společnou kontrolu nad kancelářským centrem Horizon Park v Kyjevě, které je s výměrou skoro 70 tisíc metrů čtverečních jedním z největších v ukrajinském hlavním městě.

Horizon Park je atraktivní kancelářské centrum v neoklasickém stylu v Kyjevě. Nachází se v rozvíjejícím obchodním centru hlavního města, které je populární zejména u mezinárodních společností. Kiev v Ukrajině patří k nejdůležitějším městům v oblasti obchodu, průmyslu i služeb.

Celá akvizice bude propojena s novou kyperskou společností, která bude vytvořena speciálně pro tyto účely. Dohlížet na ní budou obě společnosti - Dragon Capital i Goldman Sachs. Konečným příjemcem kapitálu je ale český podnikatel Tomáš Fiala, vlastník společnosti Dragon Capital Investments a předseda Evropské obchodní asociace.

Dragon Capital Investments je součástí skupiny Dragon Capital založené v roku 2000. Skupina je jednou z největších na ukrajinském investičním trhu a působí v oblasti přímých investic a finančních služeb pro firmy i soukromé klienty.

V tomhle roku by to nebyla jediná velká investice společnosti Capital Investments. Skupina již investovala i v dalších ukrajinských městech Zaporizhya a Vinnica do velkých obchodních a nákupních center.