Manželka šéfa ČEZ už neprodává v Pařížské

Daniel Beneš

Daniel Beneš Zdroj: E15 Anna Vackova

Ilona Benešová, manželka šéfa ČEZu Daniela Beneše, ukončila v své působení v pražské prodejně Dolce & Gabbana v Pařížské ulici. Tuto informaci potvrdila E15 přímo Benešová, důvody svého rozhodnutí ale odmítla komentovat.

Benešová nyní zvažuje, že se pustí do vlastního podnikání v oblasti módy. S italskou značkou Dolce & Gabbana se Benešová v minulosti spojila prý i proto, že hovoří velmi dobře italsky, jelikož na Apeninském poloostrově delší dobu žila.

Týdeník Ekonom v únoru přinesl zprávu, že ke zmíněné prodejně Dolce & Gabbana poutá několik vazeb lobbistu Ivo Rittiga. Nebytové prostory ve zmíněném domě patří městské části Praha 1, a ta je v rámci předloňského tendru nabídla k pronájmu. Zvítězila do té doby firma Literix Group, jejíž vlastnická linka končí v kyperském Limassolu. A právě u této firmy byla Benešová do konce března zaměstnána.

Ilona Benešová ArmentanoIlona Benešová Armentano | facebookIlona Benešová, zdroj Facebook

V činžáku v Pařížské je vedle Dolce & Gabbana ještě druhá prodejna s módou. Jde o značku Diesel, přičemž tento butik provozuje firma Prospekta Moda CZ. Jejím spolumajitelem v minulosti prokazatelně byl i Ivo Rittig. Prospekta Moda, která má v Pařížské vícero obchodů, s firmou Literix úzce spolupracuje.

Samotný Ivo Rittig se už ale k butikovému byznysu nehlásí. Tvrdí, že spoluvlastníkem Prospekty dávno není. „Podíl v Prospektě jsem prodal už před několika lety,“ uvedl pro týdeník Ekonom.