McDonald's vyhrál v EU spor se Singapurci, chtěli prodávat MacCoffee

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: McDonald's

Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's vyhrál u evropského soudu spor o obchodní značku se singapurským konkurentem. Evropský soud druhé instance dnes rozhodl, že McDonald's má exkluzivní právo na používání termínů Mc nebo Mac u názvů potravin a nápojů.

Singapurská firma Future Enterprises si chtěla v Evropské unii zaregistrovat jako ochrannou známku pro potraviny a nápoje MACCOFFEE.

To však evropský Úřad průmyslového vlastnictví odmítl a singapurská firma napadla toto rozhodnutí u soudu. Soud dnes podpořil rozhodnutí patentového úřadu a rozhodl, že použitím této značky by singapurská firma neprávem těžila z dobrého jména ochranných známek McDonald's.

Americký řetězec také uváděl, že požadavek singapurské firmy by měl být zablokován, protože patentní úřad již dříve poskytl firmě McDonald's exkluzivitu na její název a dalších 12 obchodních značek, které mají ve svém názvu předpony Mc nebo Mac.

Proti rozhodnutí je možné se ještě odvolat k Soudnímu dvoru, nejvyššímu evropskému soudu, napsaly agentury AP a Reuters.