Módní řetězec Primark vkročí poprvé do Česka

Primark

Primark Zdroj: Profimedia.cz

Irský módní řetězec Primark poprvé ve své historii expanduje na východ od Německa. Podle informací deníku E15 vybuduje významný diskontní hráč v Boru u Tachova prostřednictvím přepravce DHL a developera CTP velkou logistickou základnu pro západní Evropu. Zahájení prodeje přímo na tuzemském trhu ale zatím Irové nechystají.

Všichni aktéři transakce byli zatím skoupí na slovo. „Vzhledem k interním pravidlům se k tomu zatím nemohu vyjadřovat,“ sdělila mluvčí DHL Supply Chain Irena Mižďochová. Konkrétnhí nebyla ani společnost CTP, Primark se na zaslané otázky nereagoval vůbec.

DHL bude obsluhovat obchody Primarku ze západočeského skladu o výměře kolem 50 tisíc metrů čtverečních. Tím se zařadí mezi největší nájemní transakce v logistice za poslední dobu.

Podobně jako další diskontní řetězec má i Primark našlápnuto k rozsáhlé expanzi. Kromě otevírání nových obchodů v západní Evropě společnost v současnosti připravuje vstup do USA.

Rozšiřování byznysu doprovází rostoucí tržby i zisky Primarku. Právě díky mezinárodní expanzi se zisk firmy letos zvýšil o třicet procent na 662 milionů eur. Tržby diskontu již nejsou daleko od pěti miliard liber. Představitelé firmy nedávno uvedli, že letošek je pro společnost „skvostným rokem“.