Na golfových turnajích v Česku rostou výhry

Golfové hřiště

Golfové hřiště Zdroj: CTK

Letos se v Česku uskuteční stejně jako loni dva důležité mezinárodní golfové turnaje. Prvním je D+D Real Czech Challenge v rámci série European Challenge Tour, druhým D+D Real Czech Masters, které patří do kalendáře European Tour. Podle společnosti Relmost, která oba turnaje organizuje, význam turnajů roste. Obě akce dohromady mezi hráče rozdělí 1,17 milionu eur.

První uvedený turnaj se uskuteční od 28. do 31. května v rezortu Kunětická Hora a dočká se zvýšení prize money o pět tisíc eur. Celková dotace turnaje tak bude 170 tisíc eur.

„Zvýšení prize money je od začátku naše strategie,“ řekl deníku E15 David Trunda, generální ředitel Relmostu. „Význam turnaje se odráží mimo jiné ve vyšších odměnách. Zároveň roste zájem hráčů v Česku startovat. To se obratem promítá do větší prestiže a do zájmu sponzorů. To je kruh, který drží pohromadě a postupně se zvětšuje,“ dodal Trunda.

Hlavní akce sezony Czech Masters proběhne ve dnech 27. až 30. srpna znovu v Albatross Golf Resortu a zatím zůstává na stejných prize money jako loni, i když také u tohoto turnaje se v budoucnu plánuje zvýšení finančních odměn.

„Čeká nás druhý ročník a pro letošek zůstaneme na prize money jeden milion eur. Plánujeme zvyšování odměn pro hráče, ovšem dojde k tomu v dalších letech. Chceme se posunout na 1,5 milionu eur, ale musíme si na to vydělat. Vedou k tomu postupné kroky,“ uvedl marketingový ředitel Relmostu Pavel Poulíček.

Loňský první ročník Czech Masters splnil to, co od něj promotér očekával, včetně finančního plánu. Do dalších let se tak chce zaměřit především na rozvoj turnaje, přilákání dalších sponzorů a diváků.

Jaroslav Matějka: Méně je více