Natland prodává své módní e-shopy včetně Zootu. Kupuje je slovenská skupina Across

Milan Polák, ředitel ZOOT

Milan Polák, ředitel ZOOT Zdroj: E15 Michael Tomeš

Investiční skupina Natland prodává skupinu e-shopů s módou sdružených pod značku Digital People, kam patří například Zoot.cz nebo Bibloo.cz, společnosti Across e-commerce ze skupiny CS Apparel Group. Ta patří slovenské skupině Across. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

„Společnosti Across e-commerce, která je součástí stejné podnikatelské skupiny jako společnost CS Apparel Group, má získat možnost výlučně kontrolovat společnost Digital People. K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech velkoobchodního a maloobchodního prodeje oděvů a obuvi,“ uvedl úřad. Transakci posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, rozhodnutí tedy vydá do 20 dnů.

Natland v polovině září oznámil, že módní aktivity, kam patří značky Zoot, Different, Urban Store a Bibloo, sjednotí pod společnou skupinu Digital People, která původně provozovala e-shopy Urban Store a Bibloo. Jediným akcionářem Digital People je společnost Company New z investiční skupiny Natland. „Bohužel pro tuto chvíli nemohu sdělit nic konkrétního, probíhající jednání a obchodní případy nekomentujeme,“ uvedla mluvčí Natlandu Hana Filipová.

Natland koupil Zoot prostřednictvím Company New v roce 2019, letos v květnu povolil ÚOHS také nákup značek Bibloo a Urban Store.

Kupující společnost Across e-commerce je sesterskou firmou CS Apparel Group. CS Apparel Group na českém trhu zastupuje americkou značku Under Armour, provozuje českou značku Sam 73 a spadá pod ní také společnost CS Retail 1969, která má na starosti vstup značky Gap na tuzemský trh.