Největší český outlet otevře v dubnu 2018. U Letiště Václava Havla končí desetiletá anabáze

vizualizace projektu Prague the style Outlets

vizualizace projektu Prague the style Outlets Zdroj: Prague the style Outlets

Prague the style Outlets nabídne zákazníkům zážitek, jako kdyby se procházeli pražskými ulicemi.
vizualizace projektu Prague the style Outlets
Prague the style Outlets, Praha letiště
vizualizace projektu Prague the style Outlets. Projekt cílí na turisty, Pražany a další obyvatele České republiky.
Prague the style Outlets nabídne kromě módy i gastronomické zážitky.
28
Fotogalerie

Dvě miliardy korun stálo dokončení outletového centra Prague The Style Outlets. Prostoru pro další projekty tohoto typu už v Česku moc není.

Po deseti letech končí trápení nového outletového centra na dohled od Letiště Václava Havla v Praze. Jeho majitelé stanovili s konečnou platností datum otevření na 26. dubna 2018, sdělili E15.cz. Otevření největšího projektu svého druhu v Česku zastavila krize. Noví majitelé pak dlouho hledali, jak již dokončené budově vtisknout novou tvář. Zákazníkům se projekt představí pod novým jménem Prague The Style Outlets.   

„Otevření centra bude milníkem v naší expanzivní strategii,“ uvedl Sebastian Sommer, evropský vrcholový manažer španělského koncernu Neinver, který centrum spoluvlastní.

Konkrétní skladbu nájemců provozovatelé outletu zatím nezveřejnili. „Výběr značek bude velmi přitažlivý pro obyvatele Prahy i pro turisty,“ říká leasingová šéfka Neinveru pro Evropu Barbara Somogyiová.

Neinver využívá toho, že je druhým největším provozovatelem outletů v Evropě a spolupracuje s osmi stovkami značek. Velké zastoupení bude mít v Prague The Style Outlets gastronomie.    

Více se o retailu dozvíte v magazínu E15 premium s názvem Sámoška 4.0. Objednávejte zde>>>

Video placeholde

E15 Premium s tématem Sámoška 4.0 • E15

„Profilace outletových center ve střední Evropě a také v České republice obecně je zaměřená na střední segment, sportovní módu až prémiový segment, v západní Evropě je častější zaměření na vyšší prémiový až luxusní segment nájemců,“ sdělila Lenka Šindelářová z poradenské společnosti BNP Paribas Real Estate.

Termín otevření se několikrát posouval. Před třemi lety byl „nejpozdější termín“ v roce 2016. Následně se dostal do hry letošní rok. Pevné datum ale stanovili majitelé centra poprvé. Do akvizice a dokončení investovali v přepočtu přes dvě miliardy korun.  

Centrum u letiště bude teprve třetí tuzemský outlet. Retailoví specialisté prostor na další outlety moc nevidí. „Český trh je relativně malý a proto jej saturuje menší počet center,“ dodala Šindelářová z BNP Paribas.

Dosud na trhu působí jen Fashion Arena v pražských Štěrboholích a Freeport Fashion Outlet v jihomoravských Hatích. Další plánované projekty se neustále odsouvají.