Nejvíc vydělal boxer Mayweather, výrazně si polepšili Ronaldo a Messi

Boxer Floyd Mayweather

Boxer Floyd Mayweather Zdroj: ctk/ap

Rok 2014 bude brzy minulostí. Kterým sportovcům přinesl nejvíce peněz? V první desítce každoročního žebříčku magazínu Forbes se objevují vesměs stále stejné tváře, pořadí je ale tentokrát výrazně jiné než loni. Nejlépe placeným sportovcem byl americký boxer Floyd Mayweather, jenž z prvního místa sesadil golfistu Tigera Woodse. Loni se přitom nevešel ani do elitní desítky.

Mayweather je v žebříčku mimořádným úkazem. Je teprve druhým sportovcem v historii, jemuž se povedlo vydělat během jediného roku více než 100 milionů dolarů. Před ním to dokázal jen Woods. Na rozdíl od Woodse a také od většiny dalších sportovců však Mayweatherův příjem pochází pouze z odměn, které dostává za zápasy, nikoli ze sponzorských smluv.

Co udělá jedna povedená sezona, dokazuje fotbalista Cristiano Ronaldo. Loni byl devátý, letos už druhý. Stejný výtah použil i Lionel Messi. Hráč Barcelony poskočil z loňského desátého místa na letošní čtvrté.

Žebříček nejlépe vydělávajících sportovců za rok 2014Žebříček nejlépe vydělávajících sportovců za rok 2014 | e15

Loňský vítěz Woods letos obsadil šesté místo. Z první desítky po mnoha letech vypadl nyní již bývalý fotbalista David Beckham. Ústup z pozic nadále zažívají piloti formule 1, kteří ještě nedávno patřili do první desítky. Nyní je nejlépe placeným jezdcem Lewis Hamilton, jejž roční výdělek 32 milionů dolarů řadí na 19. místo.

Pozici nejlépe vydělávající sportovkyně obhájila tenistka Maria Šarapovová. Zatímco loni byla na 22. místě, v letošním roce ji najdeme až na 34. pozici.