Notino expanduje v Německu, koupil většinový podíl v rodinné Mussler Beauty

E-shop Notino.cz koupil většinový podíl v německé Mussler Beauty

E-shop Notino.cz koupil většinový podíl v německé Mussler Beauty Zdroj: notino

E-shop Notino.cz koupil většinový podíl v německé Mussler Beauty
Brad Pitt
Daniel Craig
Simon Baker
Jared Leto
13
Fotogalerie

Internetový obchod Notino.cz, který dříve působil pod značkou Parfums.cz, expanduje v Německu. Kupuje tři čtvrtiny v německém prodejci kosmetiky Mussler Beauty. Rodinná firma sídlící ve Stuttgartu má roční obrat kolem 320 milionů korun. Původní majitel Mattias Mussler si ponechá 25 procentní podíl a zůstane šéfem firmy v Německu. 

"Touto akvizicí chceme výrazně urychlit růst na německém trhu, který je pro nás z hlediska velikosti a geografické blízkosti mimořádně zajímavý a strategicky důležitý," uvedl ředitel a zakladatel Notino.cz Michal Zámec.

Společnost Notino.cz již v Německu provozovala on-line obchod www.notino.de. Stuttgart se tak stane druhým největším centrem v rámci podnikové sítě. Sídlo Notina je v Brně, kde má firma i středoevropské logistické centrum.

Slavné osobnosti rády propagují parfémy. Podívejte se: 

 

Značka Mussler Beauty byla založena v roce 1935, v současné době zaměstnává 90 lidí. Provozuje pět luxusních obchodů ve Stuttgartu a dva internetové obchody www.beautynet.de a www.dergepflegtemann.de. Obrat firmy činil v roce 2016 přibližně 12 milionů eur (320 milionů korun).

Internetový obchod Notino.cz letos očekává nárůst tržeb na 7,4 miliardy korun. Loni společnost zvýšila tržby o 31 procent na 5,9 miliardy korun. Notino, který patří mezi největší tuzemské e-shopy, plánuje expandovat na dalších pět evropských trhů. Podíl Česka na celkovém obratu firmy dosahuje zhruba 20 procent.