OBRAZEM: Start po půlroční pauze. Ve Špindlerově Mlýně se opět rozjedou lanovky

Svatý Petr startuje v sobotu. Nejznámější špindlerovský areál přivítá první turisty tento víkend, kdy se rozjede lanovka. Ta má 78 sedaček a přepravní kapacitu 2400 lidí za hodinu.

Svatý Petr startuje v sobotu. Nejznámější špindlerovský areál přivítá první turisty tento víkend, kdy se rozjede lanovka. Ta má 78 sedaček a přepravní kapacitu 2400 lidí za hodinu. Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Ve Špindlerově Mlýně startuje letní sezona.
Třicet let v provozu. Lanovka na Medvědín je ve Špindlerově Mlýně nejstarší. Letos se po nezbytné údržbě rozjela o víkendech od půle května. Zájem turistů však byl kvůli nepříznivému počasí malý, v příštích týdnech se bude navyšovat a provozovatelé doporučují nákup jízdenek online, protože je cenově výhodnější.
Třicet let v provozu. Lanovka na Medvědín, je ve Špindlerově Mlýně nejstarší. Letos se po nezbytné údržbě rozjela o víkendech od půle května. Zájem turistů však byl kvůli nepříznivému počasí malý, v příštích týdnech se bude navyšovat a provozovatelé doporučují nákup jízdenek online, protože je cenově výhodnější.
Cestou necestou. Krkonošský národní park nabízí výletníkům řadu značených cest a mnohde možnost pohybu i mimo ně. V klidových územích je však možný pohyb jen po vyznačených cestách.
Ve Špindlerově Mlýně startuje letní sezona
35
Fotogalerie

Po zmařené zimní sezoně se krkonošské centrum Špindlerův Mlýn chystá na sobotní zahájení letního provozu, kdy se po odstávce rozjede lanovka ve Svatém Petru. Nucená pauza vyvolaná pandemií a vládními nařízeními trvala od druhé poloviny prosince loňského roku.

První turisté se začali ve Špindlerově Mlýně objevovat už po květnovém rozvolnění proticovidových opatření, ale návrat hostů byl pozvolný, shodli se provozovatelé hotelů a penzionů ve městě. První červnový víkend se již z pohledu obsazenosti podle jejich slov blížil standardu, největší nárůst zájmu ubytovatelé očekávají s příchodem prázdnin, což pomůže i lanovkářům.

Ve Špindlerově Mlýně již čtyři roky funguje projekt lanovky zdarma, který provozovatel lyžařského areálu převzal od alpských středisek, kde tento model funguje už řadu let. Jedná se o výběr partnerských hotelů, které nabízejí k ubytování jízdenky na lanovku zdarma. „Za každou noc na hotelu klient obdrží jízdu lanovkou zdarma. Počet nocí v ubytovacím zařízení rozhoduje o konečném počtu volných jízdenek na lanovku,“ dodává Adam Svačina, marketingový manažer skiareálu Špindlerův Mlýn.

Skiareál Špindlerův Mlýn patří do skupiny Tatry Mountain Resorts podnikatele Igora Rattaje. Ta připravuje propojení areálů Medvědín a Svatý Petr, ve Špindlerově Mlýně tak v následujících letech proinvestuje miliardu korun. Hotovo má být v lednu 2024.