Pekárna, kterou zavřel hygienik, dodá preclíky na Oktoberfest

„Pronajali jsme si pekárnu u Landshutu a pečeme tam s našimi pekaři podle tradičních vlastních receptur Oktoberfestové preclíky,“ řekla Evi Mueller. Na sobotní zahájení Oktoberfestu mají pekaři dodat kolem půl milionu.
Továrna Müller-Bread byla uzavřena na konci ledna kvůli vážným problémům s hygienou. O dva týdny později, oznámil hlavní vlastník Klaus Ostendorf bankrot. Na Velikonoce se ale dohodl s dcerou zakladatele firmy Hanse Müllera, Evi Müllerovou a mnichovským pekařem Franzem Höflingerem na obnovení tradiční výroby.
Ostendorf potvrdil, že se opět snaží obnovit výrobu nejen preclíků, ale i tradičního Müllerova chleba. Je však pod časovým tlakem. Ve čtvrtek znovuzaměstnal propuštěné pekaře, aby stihl dodat preclíky na Oktoberfest. To je zatím první krok k oživení značky.