Pet Center investuje do prodejen, psích hotelů a školek

Nová prodejna Pet Center v obchodním centru Nový Smíchov.

Nová prodejna Pet Center v obchodním centru Nový Smíchov. Zdroj: Pet Center

Dva roky po změně majitele zahájil řetězec zvířecích prodejen Pet Center práce na jejich redesignu. Zároveň v krajských městech chystá výstavbu center zahrnujících i veterináře, psí hotely a psí školky.

Jednička tuzemského prodeje potřeb pro zvířecí mazlíčky Pet Center zahájil rozsáhlou investiční akci. Zabere tři až pět let. Firmu spoluvlastněnou někdejším akvizičním manažerem skupiny Penta Vladimírem Pelánem to bude stát přes sto milionů korun.

První velká investice se týká rekonstrukcí prodejen. V současnosti provozuje v Česku a na Slovensku 140 obchodů. Náklady na redesign jednoho budou 650 tisíc až dva miliony korun. V novém hávu jsou již prodejny v obchodních centrech Nový Smíchov, Letňany a Flora. Cílem je dát provozovnám modernější a přívětivější vzhled. Nová podoba vznikla v designerském studiu Dago.

Další investice se budou týkat nových zvířecích center, které společnost plánuje v krajských městech. Budou mít kolem tisíce metrů čtverečních. Jejich výměra tedy bude výrazně větší než u stývajících obchodů. Kromě prodejen budou zahrnovat také veterinární kliniky, psí hotely a psí školky.

„Tímto směrem, tedy k poskytování komplexních služeb v celém životním cyklu zvířete, se chceme ubírat,“ uved generální ředitel Pet Center Dalimil Čech. Investice do jednoho takovéhoto centra bude šest až sedm milionů korun. První firma provozuje u své logistické centrály v Praze-Horních Počernicích. Druhá v pořadí pro takovéto rozšíření bude provozovna v Brně.

Magická miliarda v tržbách na dosah

Investiční náklady pokrývá společnost z vlastních zdrojů. V současnosti reinvestuje i celý zisk. Kumulované tržby společnosti byly loni 900 milionů korun. „Letos bychom rádi překročili magickou hranici jedné miliardy korun,“ dodal šéf sítě Čech.

Penta přišla k síti Pet Center v roce 2008 spolu s převzetím německého výrobce zvířecích krmiv Gimborn. Zatímco tuto firmu v portfoliu stále ještě má, Pet Center se v roce 2014 zbavila. Jedním z nových majitelů je Vladimír Pelán. Pro Pentu předtím řídil akvizice v lékárenském byznysu.