Portál Nejřemeslníci.cz změnil svého majitele

Řemeslník

Řemeslník Zdroj: profimedia.cz

Řemeslník
2
Fotogalerie

Fond Springtide Ventures patřící do skupiny KKCG prodal internetový portál Nejřemeslníci.cz francouzské skupině Saint-Gobain. Česká databáze řemeslníků má více než 140 tisíc registrovaných uživatelů, přes web se dosud uskutečnily zakázky za více než pět miliard korun. Informovala o tom mluvčí KKCG Dana Dvořáková. Cenu transakce firmy neoznámily.

Na portálu Nejřemeslníci.cz nabízí své služby zhruba 32 400 drobných a středních podnikatelů. Za rok jej navštíví 2,4 milionu návštěvníků. "Pro Springtide Ventures je tato transakce velmi důležitá. Především proto, že jde o dokončení celého cyklu: Nejřemeslníky jsme vytipovali jako perspektivní firmu, v roce 2014 jsme do ní investovali, pomohli ji vyladit až do pozice lídra trhu a teď ji s výnosem prodáváme," uvedl investiční ředitel KKCG Michal Tománek.

Saint-Gobain se zabývá návrhem, výrobou a distribucí stavebních materiálů. Celosvětově zaměstnává více než 170 tisíc lidí a působí v 67 zemích. Firma prý vidí v projektu Nejřemeslníci.cz potenciál a mnoho možností dalšího rozvoje. "Jsem si vědom, jak specifické je podnikání v digitálním prostředí, a proto Saint-Gobain poskytne týmu, který se podílí na provozování portálu NejŘemeslníci.cz, velkou míru autonomie a svobody," uvedl generální ředitel Saint-Gobain pro střední a východní Evropu Tomáš Rosák.

Investiční skupina KKCG, kterou založil Karel Komárek, má majetek v odhadované výši více než 4,8 miliardy eur (122 miliard korun). Zaměstnává přes 3500 lidí. Zaměřuje se na těžbu, prodej a skladování ropy a zemního plynu, loterijní průmysl, cestovní ruch a investice do nových technologií. Komárek je podle žebříčku časopisu Forbes třetím nejbohatším Čechem.