Řetězec CPI Hotels expanduje do zahraničí

Šéf CPI Hotels Jan Kratina

Šéf CPI Hotels Jan Kratina Zdroj: Anna Vackova, E15

Hotelový řetězec CPI Hotels se vydal z českých zemí do zahraničí. S příchodem července se skupina rozrostla o značku Mamaison Hotels & Residences. Tím bylo pod manažerskou správu tuzemské firmy zařazeno šest hotelů v Bratislavě, Varšavě, Budapešti a Moskvě. Nově bude společnost provozovat i dva hotely Mamaison v Praze a jeden v Ostravě. Jediným přírůstkem, který nespadá pod značku Mamaison, je polský Parkhotel Vienna Bielsko-Biała. Celkem tak je v portfoliu sítě od července 28 hotelů.

„Rádi bychom využili synergie obchodních a marketingových aktivit a obsloužili tak ještě více klientů, kteří hledají služby hotelů střední a vyšší třídy. Značka Mamaison Hotels & Residences se svými butikovými hotely a rezidencemi vnáší do naší nabídky vítanou diverzitu,“ uvedl šéf společnosti Jan Kratina. Třešničkou na dortu je podle něj Mamaison Hotel Pokrovka, který prý patří k nejluxusnějším v ruském hlavním městě.

CPI Hotels vznikla před dvaceti lety a dosud se soustředila hlavně na budování kongresových hotelů v Praze a krajských městech. K jejím značkám patří Buddha-Bar Hotels & Resorts, Clarion Hotels, Fortuna Hotels a Spa & Kur Hotels. Provozuje také ubytovny. Firma mimo jiné převzala do své sítě krajské obry z dob socialismu, jako je hradecký hotel Černigov, olomoucká Sigma nebo českobudějovický Gomel. Po modernizaci slouží především jako kongresové hotely. V současnoti má společnost k dispozici téměř devět tisíc lůžek.