Rozvoz z restaurací DámeJídlo.cz chystá rekordní investice do nových technologií

Automobilový park služby DámeJídlo

Automobilový park služby DámeJídlo Zdroj: DámeJídlo.cz

generální ředitel DámeJídlo.cz Jan Matějů
2
Fotogalerie

Tuzemská jednička v rozvozu jídel z restaurací DámeJídlo.cz se chystá nasypat rekordní objem peněz do technologických systémů, díky kterým funguje. Budou to řádově desítky milionů korun. Firma ještě nikdy jednorázově takovou částku nevynaložila.

„Z hlediska technologií nás v roce 2017 čeká zásadní krok. Bude se týkat infrastruktury za projektem, která potřebuje investici,“ uvedl generální ředitel DámeJídlo Jan Matějů. Výsledkem by měly být rychlejší a kvalitnější služby a lepší schopnost přicházet s novými produkty. Mimo jiné to bude nová mobilní aplikace.  

Společnost nyní řeší, jestli technologický zlom zvládne vlastními silami, nebo si najme dodavatele. V každém případě už firma kvůli IT novinkám personálně posílila. Jejím novým šéfem pro tuto oblast je Lukáš Benda. Přišel z České spořitelny, kde působil v technologickém a inovačním týmu. DámeJídlo má rovněž nového marketingového ředitele. Stal se jím bývalý manažer telekomunikační skupiny O2 Radek Finkous.

Navzdory investicím DámeJídlo očekává, že výrazně zmírní loňskou ztrátu. Tehdy podnik prodělal 53 milionů korun. Společnost se díky tomu finančně více osamostatní od své německé matky Delivery Hero.

Firma v Česku nemá konkurenta, který by jí šlapal na paty. „Tempo růstu objednávek v roce 2016 je mezirocně v závislosti na měsíci mezi padesáti až osmdesáti procenty. Účetní obrat poroste proti roku 2015 o čtyřicet procent,“ dodal ředitel DámeJídlo Matějů. Minulý rok společnost utržila 120 milionů korun.

DámeJídlo byl původně projekt internetového podnikatele Tomáše Čupra a skupino Miton a Enern. V roce 2015 firmu převzala německá skupina Delivery Hero.