Síť trafik Geco má za sebou rekordní rok, vydělala téměř 350 milionů

Prodejna tabáku GECO

Prodejna tabáku GECO Zdroj: geco.cz

Geco nabízí síť digitálních reklamních ploch
2
Fotogalerie

Tržby společnosti Geco, která v Česku provozuje mimo jiné síť prodejen s tabákovými výrobky, loni stouply o devět procent na 32,8 miliardy korun. Zisk společnosti klesl o pět procent na 349 milionů korun. 

Mezi cíle společnosti na letošní rok patří v oblasti velkoobchodní divize další posílení pozice největšího dovozce, prodejce a distributora doutníků v ČR a významný růst v prodeji cigaret. "V rámci činnosti maloobchodní divize se předpokládá otevření dalších nových prodejen," uvedla firma.

Geco, která patří mezi největší tuzemské obchodní firmy, v ČR na konci loňského roku provozovala 266 prodejen s tabákovými výrobky a devět velkoobchodních poboček. "Počátkem roku 2017 společnost otevřela další tři maloobchodní prodejny a v průběhu roku je plánována další expanze prodejen," uvádí firma ve zprávě.

Výší tržeb se tak společnost dostala do první pětky největších obchodníků v ČR, když má zhruba stejný obrat jako řetězec Penny Market. Geco se zaměřuje zejména na dovoz, nákup, distribuci a prodej tabákových výrobků, kuřáckých potřeb či losů. Provozuje také síť automatů na prodej cigaret.

Společnost Geco Tabak vznikla koncem roku 1991, založili ji Petr Poláček, Martin Ulčák, Marcel Čižmář, Miroslav Raška a Karel Křivan. Jediným akcionářem je podle údajů v obchodním rejstříku Geco CZ, kterou ovládá firma Castell Vastgoed Nederland B.V. se sídlem v Nizozemsku.