Sjezdovky v areálech Snowhill jsou bezpečnější. Získaly nové ochranné bariéry

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CTK

Sněhové podmínky pro lyžování se lepší a zima se konečně dostává do plného proudu. Se zájmem o úpravu sjezdovek dbají provozovatelé sjezdařských drah také více na jejich bezpečnost.

Sjezdovky lyžařských areálů Snowhill nově pokrývá osmnáct ochranných bariér, které výrazně pomohou zvýšit bezpečnost lyžařů těšících se na pořádný sjezd.

„Každá instalace bezpečnostních prvků je z pohledu lyžařů přínosná. Tento způsob ochrany pevných překážek na sjezdovkách, jako jsou například sloupy či stromy, je velmi účinný a může do značné míry eliminovat následky v případě nárazu do nich,“ říká Adolf Klepš, zástupce ředitele Horské služby.

Zábrany v hodnotě 200 tisíc korun pořídil nealkoholický Birell pro areály Šachty, Kamenec, Kašperky, Mariánky, Kozinec a především krkonošské středisko Herlíkovice, které je ze středisek

Snowhill největší, s ideálními podmínkami pro snowboard i lyžování. V provozu jsou momentálně lanové dráhy Žalý a Bubákov, lyžařské vleky Sever, Žalý a Bubákov. Z Prahy do areálu jezdí pravidelně každou sobotu dopolední skibus z Černého Mostu ráno v osm hodin.