Televize Nova věnuje vlastní tvorbě pět večerů týdně

televize Nova

televize Nova Zdroj: E15

Největší tuzemská komerční televize Nova bude i na podzim sázet na vlastní tvorbu, které věnuje pět večerů týdně. To je o jeden méně než na podzim loni. Podle ředitele Novy Christopha Mainusche ale televize letos vyrobila sedm vlastních seriálů, o jeden více než loni. Nova tak reaguje na letošní růst sledovanosti.

„Z výsledků první poloviny letošního roku je zřejmé, že diváci oceňují naši vlastní produkci. U oblíbeného seriálu Doktoři z Počátků jsme se proto rozhodli zvýšit počet epizod a pro diváky připravujeme každý týden dva nové díly,“ uvedl Mainusch.
Doktory z Počátků bude tedy vysílat stejně často jako letitou Ordinaci v růžové zahradě.

Tyto seriály zaberou večery od pondělí do čtvrtka. V neděli pak Nova vsadí na novou čtvrtou řadu Kriminálky Anděl. Pátek a sobota večer budou věnovány premiérovým i starším českým a zahraničním filmům a pohádkám. Mezi zcela nové pořady patří hudební Chart Show, kterou bude Nova natáčet ve spolupráci se slovenskou Markízou. Změna čeká i zpravodajství, neboť letitá moderátorka zpráv Markéta Fialová se nově představí nejen v Televizních novinách, ale navíc bude diváky provázet publicistickým pořadem Střepiny.

Bez uvedení ivnestic

Kolik dá na vlastní výrobu, televize Nova jako již tradičně neuvedla. Letos to prý ale bude více, a to v souvislosti s plány na další rok. „V postprodukci jsou nové řady Výměny manželek, Policie Modrava a Expozitury II., které budou nasazeny v roce 2015,“ dodal Mainusch.

Podíl celé skupiny Nova na sledovanosti v prvním pololetí mírně stoupl o desetinu bodu na 35,8 procenta, zatímco skupina Prima ztratila 2,9 bodu a její podíl byl 20,1 procenta. V hlavním večerním čase se sice podíl Novy snížil o 0,6 bodu na 40,6 procenta, pokles Primy byl ale výraznější – o 2,1 bodu na 20,3 procenta. První pololetí přitom podle Mainusche ovlivnilo fotbalové mistrovství světa v Brazílii, jehož zápasy vysílala Česká televize.