Tipsportu se loni dařilo. Tržby rostly o čtvrtinu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk/Martin Sterba

Fotbalové mistrovství světa v Brazílii, světový hokejový šampionát v Bělorusku a zimní olympijské hry v Soči jsou hlavními důvody nárůstu loňských tržeb holdingu Tipsport o 23 procent na 23 miliard korun. Pod holding patří kromě stejnojmenné sázkové jedničky podle výše tržeb také menší sesterská kancelář Chance.

„To byla mimořádná kombinace událostí, která se letos nebude opakovat,“ řekl deníku E15 generální ředitel holdingu Petr Knybel. „Dosáhli jsme tržeb ve výši 23 miliard korun – a to souhrnně z loterijní činnosti i z obchodních aktivit neloterijních, jako je například prodej vstupenek, dobíjení telefonních kreditů, prodej kuponů pro platby satelitní televize Skylink nebo internetového videoportálu Voyo,“ dodal.

Roli u růstu tržeb Tipsportu ale podle Knybela hrála i snaha o inovace a nové služby stejně jako marketingové aktivity. „Nestojíme na místě, snažíme se držet trendů. Ohlížíme se samozřejmě do zahraničí, čerpáme inspirace různě ve světě. Náš hlavní byznys je stále stejný, tedy sportovní sázení, ale vylepšujeme ty kudrlinky kolem toho a to vede k růstu tržeb,“ uvedl ředitel.

Dosáhli jsme tržeb ve výši 23 miliard korun

Nárůst očekává šéf firmy se sídlem v Berouně a 940 pobočkami po celém Česku i letos. Z velkých akcí se sice koná jen hokejové mistrovství světa, ovšem po jedenácti letech v domácím prostředí.

Nejen Tipsport, ale i dvojka Fortuna či Chance proto očekávají rekordní zájem o sázení, který by mohl o desítky procent překonat loňský turnaj v Minsku. Během tohoto šampionátu lidé prosázeli celkem šest set milionů korun. Jen u Tipsportu to bylo 280 milionů. „Divácký i sázkařský zájem bude obrovský. Troufnu si říct, že obrat vytvořený na hokejovém šampionátu může být oproti loňskému klidně dvojnásobný,“ míní ředitel Tipsportu.