Victoria’s Secret změní majitele. Po vlně skandálů skončí i její šéf

Victoria's Secret Fashion Show.

Victoria's Secret Fashion Show. Zdroj: Foto: Reuters

Victoria's Secret Fashion Show.
Victoria's Secret Fashion Show.
Victoria's Secret Fashion Show.
Victoria's Secret Fashion Show.
Victoria's Secret Fashion Show.
64
Fotogalerie

Společnost L Brands prodává 55procentní podíl ve známé značce spodního prádla Victoria’s Secret. Zároveň skončí i její ředitel Leslie Wexner. V reakci na zprávu, kterou přinesl americký deník Wall Street Journal, oslabily akcie firmy o pět procent. 

Většinový podíl by měla získat soukromá firma Sycamore Partners, přičemž nová investice firmu ohodnocuje na 1,1 miliardy dolarů. Dále ve funkci výkonného šéfa skončí i Leslie Wexner, miliardář a zároveň předseda představenstva L Brands. Ponechá si ovšem menšinový podíl.

Od roku 1982 vlastnila značku právě skupina L Brands. Do jejího portfolia patří ještě kosmetická značka Bath & Body Works nebo značka sportovního oblečení Pink. 

Victoria’s Secret založil v roce 1977 podnikatel Roy Raymond. Spojeny s ní jsou i pravidelné opulentní módní přehlídky, jichž se účastnili přední topmodelky a populární umělci. Plánovaný loňský ročník ikonické módní přehlídky ale firma pro nižší zájem a klesající sledovanost zrušila. 

Victoria’s Secret řešila v minulosti řadu kauz spojených se stížnostmi modelek. Ty upozorňovaly na šikanu a sexuální obtěžování ze strany představitelů společnosti. Dokonce přes sto modelek podepsalo dopis vedení firmy, v němž žádaly zastání. 

Nejnověji se firmy dotýká skandál, který před pár dny popsal americký deník The New York Times. NYT popisuje některá údajná zneužívání moci vůči modelkám od donedávna muže číslo 2 ve firmě Eda Razeka. 

Firmě v poslední době „nepřidala“ ani napojení Leslieho Wexnera na kontroverzního finančníka Jeffreyho Epsteina, ten byl Wexnerovým poradcem. V druhé polovině minulého roku se jej však Wexner zřekl s tím, že Epstein zpronevěřil mnoho jeho peněz. Epstein, který byl držen ve vazbě a čekal na proces ve věci zneužívání nezletilých dívek, zemřel loni v srpnu za nejasných okolností ve vazební cele.