Vozy BMW šly v říjnu rekordně na odbyt, daří se i konkurentům

Vozy BMW jdou rekordně na odbyt

Vozy BMW jdou rekordně na odbyt Zdroj: ctk

Německá automobilka BMW zažila z hlediska prodeje nejlepší říjen ve své historii. Výsledek za letošní rok může dosáhnout až dvou milionů prodaných vozů, což by podle člena představenstva Iana Robertsona znamenalo nový rekord. Kromě BMW na podzim zaznamenaly výjimečné prodeje také značky Audi a Mercedes-Benz.

Prodej v říjnu meziročně stoupl o 11 procent na 184 300 vozů. „Jsme na dobré cestě k tomu, abychom v celém roce dodali přes dva miliony automobilů, a dosáhli tak nového rekordu v odbytu,“ uvedl člen představenstva automobilky Ian Robertson, který má na starosti prodej a marketing.

V Číně roste prodej nejvíce

Za prvních deset měsíců letošního roku prodala společnost BMW přes 1,7 milionu vozů. V říjnu firma zvýšila prodej ve Spojených státech o osm procent, v Evropě o 11 procent a v Číně dokonce o 20 procent.

Úspěšnými prodeji se pochlubili také klíčoví konkurenti Audi a Mercedes-Benz. Prodej Audi stoupl o 11 procent na 146 200 vozů a Mercedes-Benz zvýšil prodej o 11,5 procenta na 140 900 vozů. Cílem obou automobilek je připravit ještě během tohoto desetiletí rivala BMW o vedoucí pozici na světovém trhu s luxusními vozy.

Cena akcií BMW pokračuje v růstu