Wing jako první společnost v USA doručuje balíky pomocí dronů

Wing

Wing Zdroj: Google

Wing
Wing
3
Fotogalerie

Alphabet Wing, která je dceřinou společností Google, se stala první firmou ve Spojených státech doručující zásilky pomocí dronů. Služba funguje ve spolupráci se společnostmi FedEx a lékárenským řetězcem Walgreens, jejichž produkty Wing přepravuje. Informoval o tom server Tech Explore.

Společnost Wing, která již působí ve dvou australských městech a v Helsinkách, oznámila, že první dodávky přepravené dronem se již úspěšně uskutečnily. Testovacím místem pro společnost se stal Christiansburg ve Virginii, ve kterém žije zhruba 22 tisíc obyvatel. 

Drony svou cestu začínají v operačním centru zvaném „Hnízdo“. Zde probíhá i balení balíků pro cestu k zákazníkům. Jeden dron unese zboží o maximální hmotnosti 1,3 kilogramu a je schopen doručit zboží do vzdálenosti deseti kilometrů. Ve chvíli, kdy drony dorazí na místo určení nepřistanou a zásilku spustí speciálním kabelem. 

Wing není jedinou společností, která se pokouší o průlomové doručování balíčků. Mezi další společnosti snažící se zavést podobný systém patří například Amazon, Ups či Uber Eats. Wing však byla první společností, která získala licenci od Federálního úřadu pro letectví Spojených států pro používání těchto strojů k doručovacím účelům a také povolení používat více dronů současně.