Z atraktivních lokalit se nejlevněji ubytujete v Českém Krumlově

Český Krumlov

Český Krumlov Zdroj: Leo Express

Hotely zlevňují. Podle průzkumu hotelového srovnávače došlo v listopadu k poklesu ceny ubytování u 82 procent ze 33 nejhledanějších měst světa. V průměru si za ubytování v jedenáctém měsíci roku zaplatíte 3218 korun.

K poklesu ceny za ubytování v listopadu oproti říjnu došlo podle srovnávače trivago.cz ve 27 ze 33 sledovaných nejhledanějších měst, a to v průměru o 16,5 procenta. Naopak k nárůstu ceny došlo v pěti městech, a to průměrně o devět procent.

Největší pokles cen oproti říjnu zaznamenaly italské Benátky, a to o 44 procent (v listopadu se průměrná cena ubytování ve dvoulůžkové m pokoji pohybuje 3 960 Kč za noc), Praha je v tomto žebříčku čtvrtá, s poklesem cen o více než 27 procent. Naopak největší zdražení ubytování v listopadu vykazuje thajský Phuket s nárůstem o 22,8 procenta.

Česko ve statistice přesto významně zabodovalo. Největší meziroční zlevnění ubytování totiž nastalo v Olomouci, kde nyní oproti loňskému listopadu zaplatíte o téměř 27 procent méně. Naopak k největšímu zdražení meziročně došlo v Miláně, oproti loňskému listopadu se cena zvýšila téměř o 42 procent.

Česká osmička

Mezi 33 nejhledanějšími městy je jich osm z České republiky. Na prvním místě, co se vyhledávání týká, se umístila Praha. O tu měla zájem téměř čtvrtina uživatelů hledajících na uvedeném srovnávači.

Co se ceny týká, je Praha v tomto žebříčku na desátém místě. Průměrná cena za ubytování ve dvoulůžkovém pokoji se zde pohybuje okolo 2224 Kč za noc.

Nejlevnějším městem v žebříčku je pro listopad Český Krumlov, přenocovat zde můžete průměrně za 1600 Kč.

TOP 10 nejlevnějšího ubytování v listopadu 2015

TOP 10 nejlevnějšího ubytování v listopadu 2015TOP 10 nejlevnějšího ubytování v listopadu 2015 | trivago.cz

TOP 10 nejdražšího ubytování v listopadu 2015

TOP 10 nejdražšího ubytování v listopadu 2015TOP 10 nejdražšího ubytování v listopadu 2015 | trivago.czZdroj: trivago.cz

Poznámka: trivago.cz nejprve vybralo 33 měst, která byla na srovnávači nejhledanějšími městy při hledání ubytování na listopad a dále tato města seřadilo do žebříčku dle jejich průměrné ceny.