Začíná boj o centrálu Prazdroje. Pražské sídlo pivovaru se přesune

Pilsner Urquell, Prazdroj

Pilsner Urquell, Prazdroj

Kdo by hledal centrálu Plzeňského Prazdroje v Plzni, nenašel by nic. Vedení pivovaru sídlí v pražské ulici Na Příkopě. Prazdroj však zvažuje, že sídlo z budovy Myslbek přesune jinam. Ve hře je podle zdrojů E15 mimo jiné projekt finančníků z Penty Florentinum nebo Quadrio realitního magnáta Radovana Vítka.

Je však také možné, že firma zůstane v Myslbeku, který prodělává rekonstrukci. Mimo jiné kvůli tomu, aby byl pro nájemce atraktivnější. Prazdroj si v budově navíc pronajímá nejvíce kanceláří, takže jde o klienta, jehož by majitel Myslbeku AEW Europe nerad nechal odejít. „Pokud si chceme udržet stávající nájemníky a přilákat nové, musíme průběžně investovat do zlepšování pracovního prostředí,“ uvedl manažer Myslbeku Grégoire Lemonnier.

Plzeňský Prazdroj si v centru metropole pronajímá kolem 3600 metrů čtverečních kanceláří. To sice není ani tolik, kolik nyní pro svou expanzi potřebuje například antivirová společnost Avast, přesto jde pro majitele administrativních center o prestižního nájemce.

Pivovarníci se k úvahám o přesunu centrály vyjádřili jen velmi opatrně. „Naše smlouva je platná ještě delší období, proto je v tuto chvíli předčasné předjímat jakýkoli budoucí vývoj,“ sdělil mluvčí Plzeňského Prazdroje Vladimír Jurina.
Vítkova CPI plánuje dokončení Quadria na závěr roku 2014, Penta chce Florentinum dokončit ještě letos.