Zisk Sazka Group klesl v prvním čtvrtletí o více než 50 procent

Sazka Group

Sazka Group Zdroj: E15

Sídlo společnosti Sazka Group
Karel Komárek
3
Fotogalerie

Čistý zisk sázkové společnost Sazka Group ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka v letošním 1. čtvrtletí meziročně klesl o 50,6 procenta na 43 milionů eur (1,15 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek klesly o 11,6 procenta na 405 milionů eur (10,8 miliardy korun). 

Podle generálního ředitele společnosti Roberta Chvátala zahájila Sazka Group první čtvrtletí velmi dobře, v březnu se však ve výsledcích projevila ochranná opatření proti šíření koronaviru. „Uzavření některých poboček bylo částečně vykompenzováno zvýšením podílu online sázek,“ uvedl Chvátal. Nyní už je pode něj velká většina poboček opět v provozu.

Sazka Group zvýšila podíl v největší řecké sázkové firmě OPAP, která je podle Chvátala zároveň čtvrtou největší sázkovou společností v Evropě. Nyní v ní vlastní 40 procent.

Sazka v polovině dubna oznámila, že OPAP získal 51 procent ve firmě Stoiximan, který je největším řeckým poskytovatelem online sázek. Obě firmy se zároveň domluvily, že OPAP odkoupí dalších 34 procent.

Sazka Group kromě OPAP drží podíly v české společnosti Sazka (100 procent), italské společnosti LottoItalia (32,5 procenta) a rakouské Casinos Austria (38,2 procenta ). Stoprocentním vlastníkem Sazka Group je skupina KKCG.

Loni skupina zvýšila čistý zisk meziročně o 35 procent na 311 milionů eur (8,3 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek stouply o šest procent na 1,91 miliardy eur (50,9 miliardy korun).