ODEMČENO: Čínské investice v Česku klesají, do Maliny vstupuje Bémova známá, Krsek posílil

.

. Zdroj: Prosolar s.r.o.

  • Krsek stvrzuje ambice v oboru medicínských technologií. Získal podíl v další německé firmě
  • Plané sliby. Byznys čínských bank je v Česku minimální a investice klesají
  • Do záchrany Maliny se zapojila odsouzená podnikatelka Barková, známá exprimátora Béma

Odemykáme pro vás tři úspěšné články z tohoto týdne a vybíráme to nejlepší z prémiového obsahu.

odemykáme >>>

🔓 Krsek stvrzuje ambice v oboru medicínských technologií. Získal podíl v další německé firmě

Skupina BHM byznysmena Tomáše Krska znovu nakupovala do své medicínsko-technologické divize v zahraničí. Její firma Köttermann Group získala blíže nespecifikovaný „významný“ podíl v německém výrobci vybavení pro laboratorní prostředí Lab Concept. Köttermann Group díky tomu v Německu podstatně posílí, slibuje si BHM, která transakci E15 potvrdila. Velikost obchodu nekomentovala.

odemykáme >>>

🔓 Plané sliby. Byznys čínských bank je v Česku minimální a investice klesají

Čínské banky na tuzemském trhu generují slabý byznys a představují tak pouhý stín ambiciózních investičních projektů, které během družení s Čínou nasliboval exprezident Miloš Zeman se svým okolím. Výnosy trojice čínských finančních domů, jež v Česku nadále působí, se loni pohybovaly jen v řádu nízkých stamilionů korun.

odemykáme >>>

🔓 Do záchrany Maliny se zapojila odsouzená podnikatelka Barková, známá exprimátora Béma

Ve zkrachovalé solární společnosti Energetický holding Malina se objevila další kauzami opředená postava. Supervizorem krizového řízení se podle zjištění E15 vzápětí po úpadku stala Libuše Barková, dříve trestaná podnikatelka a obchodní partnerka bývalého pražského primátora Pavla Béma. Ta kvůli pojistnému podvodu s nemovitostmi dostala v roce 2008 dvouletý podmíněný trest.

VIDEO: Investice a důchody

Video placeholde
Z(a)tracená čísla: Investice a důchod (celý díl) • E15

 

další články z rubriky Premium Plus

Kdy bude líp? Ekonomický optimismus má své důvody. I když s podmínkou

Vyhlížení lepších časů je v Česku, a nejen tam, oblíbenou kratochvílí. Jeden z českých politiků si z toho udělal politický program a nebývale s ním uspěl. Máme totiž stále pocit, že se máme mnohem hůře, než si zasloužíme. Samozřejmě nikoli vlastním zaviněním, ale kvůli nějakým vnějším okolnostem zaviněným někým úplně jiným, a hlavně kvůli neschopným nebo loupeživým politikům a domácím i zahraničním spiknutím.

Brněnská čipová naděje získala do vedení jednoho ze šéfů Audi. Má také lidi z Applu či ARM

Brněnská čipová společnost Codasip dodávající mimo jiné Intelu získala posilu managementu, která by měla pomoci s expanzí zejména v automobilovém průmyslu. Novým předsedou představenstva se stal Axel Strotbek, jenž v minulosti působil jako finanční ředitel a člen správní rady společnosti Audi. Jako výkonný viceprezident byl rovněž členem vedení Volkswagen Group nebo firmy ZF, významného dodavatele do automotive.

Jaroslav Bukovský: Divoká jízda za 350 procenty aneb jak skutečně vytěžit Wall Street

Není to zdaleka ojedinělá situace. Akcie za babku, která se ovšem honosí neuvěřitelnou sbírkou analytických doporučení věštících jí růst v desítkách, až stovkách procent. Nízká aktuální cena akcie přitom není ospravedlněna tím, že by firma zrovna tonula v byznysovém pekle. Občas dokonce téměř naopak, takzvaně fundamentálně mluví celá řada argumentů pro to, aby taková akcie byla podstatně dražší. Navíc takový stav trvá třeba už několik měsíců. Investoři kolem ní zlehka našlapují, koukají na cenovku, na finanční výkazy, pokyvují hlavami a říkají něco ve smyslu: It’s a bargain.

Nejen Markéta Vondroušová. České tenistky jsou fenomén, který si svět neumí vysvětlit

České tenistky vnášejí rozruch do nové tenisové sezony. Jak to, že je český ženský tenis tak úspěšný? To jsou jen některé z titulků cizojazyčných médií z posledních měsíců. Ano, český ženský tenis je fenomén již nějakou dobu. Dokazuje to i nynější úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu vyhrála turnaj ve Wimbledonu a získala tak první grandslamový titul v kariéře.