Advokát Holásek opouští svou kancelář

Jaroslav Havel

Jaroslav Havel Zdroj: Richard Rames, E15

Největší tuzemskou advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners čeká velká změna. Jeden ze zakladatelů a hlavních partnerů Jan Holásek po čtrnácti letech opustí firmu.

Podle informací deníku E15 se bude nadále věnovat především vlastním investičním projektům mimo advokacii. Kancelář uvedla, že Holásek ukončí aktivní působení ke konci roku 2014.

Přestože advokát kancelář opustí, jeho jméno nadále ponese. Jaroslav Havel uvedl, že jméno kanceláře je smluvně ošetřeno do konce roku 2017 a fakticky se asi nikdy nezmění.

Jan HolásekJan Holásek | Anna Vackova, E15Jan Holásek

Kancelář chce v následujících třech letech posílit při zastupování lokáních podnikatelů v expanzi do zahraničí, a to ve středoevropském regionu, anglosaských a německy hovořících zemí i v latinské Americe. Počet partnerů kanceláře by se již koncem loňského roku měl rozšířit na 28 ze současných pětadvaceti.

Vlastnická struktura kanceláře se nemění, většinovými vlastníky jsou zakládající společníci Jaroslav Havel, Marek Vojáček a Robert Nešpůrek. Holásek přestal aktivně působit ve vedení kanceláře loni v polovině roku, dosud vedl realitní divizi firmy o zhruba 25 právnících. Tu nyní bude řídit Havel. Do realitní divize jako partner zároveň nastupuje Lukáš Syrový, tým posílí další dva advokáti.

Jan Holásek bude s kanceláří nadále spolupracovat ve vybraných oblastech jako poradce, na pozici tzv. senior counsel i v dalších letech. Holásek se bude v budoucnu věnovat zejména aktivitám v oblasti investic, nemovitostí a developmentu i filantropie a veřejně prospěšných projektů.

„V následujících letech mám v plánu věnovat se zejména aktivitám v oblasti realit, kde věřím, že zužitkuji mnohaleté zkušenosti dlouhodobého vedoucího partnera realitní desky v advokátní kanceláři, a dále veřejně prospěšným projektům a rovněž v určitém rozsahu filantropii. I nadále budu v kontaktu s kanceláří, kterou jsem pomohl vybudovat v největší česko-slovenskou advokátní kancelář a budu pomáhat v jejím dalším rozvoji. Ovšem nyní již v omezeném rozsahu jako spolupracující advokát v pozici Senior Counsel,“ uvedl Holásek.

Havel, Holásek & Partners
Založena v roce 2001
Má tým 170 právníků, tisícovku klientů
Letos do poloviny roku utržila 317 milionů korun
Radí při většině největších transakcí v ČR