Česká pojišťovna mění vzhled poboček

Česká pojišťovna

Česká pojišťovna Zdroj: profimedia.cz

Česká pojišťovna ve čtvrtek poprvé představila nové pojetí svých poboček. Podle něj v následujících letech přestaví celou svou distribuční síť. První pobočku s novým designem mohou od 22. října navštívit klienti v centrále společnosti na Praze 4.

Česká pojišťovna plánuje do nových poboček investovat až 400 milionů korun. K té na Pankráci přibudou do konce roku další dvě, v Brně a Strakonicích. Během roku 2013 se kompletně změní pojetí dalších třiceti obchodních míst a v dalších letech dojde na celou distribuční síť. „Disponujeme nejrozsáhlejší distribuční sítí v zemi. Pobočky jsou samozřejmě její důležitou součástí a představují naši výkladní skříň. Proto jsme nic nepodcenili a přípravě nového designu věnovali hodně úsilí a času,“ říká vrchní ředitel pobočkové sítě České pojišťovny Jaroslav Jíra.

Nově předělaná pobočka České pojištovnyNově předělaná pobočka České pojištovny

Vypracováním návrhu interiéru bylo pověřeno několik architektonických studií, přičemž vítězný návrh pochází ze Studia 2000 Jiřího Soukupa. Cílem bylo navrhnout nový interiér, ve kterém se budou klienti cítit dobře.

Klíčovým prvkem nového konceptu je konzultativní způsob prodeje. Referenti poboček nejprve ověří, jaké má klient individuální potřeby a zda jsou všechna hrozící rizika dostatečně ošetřena. Poté navrhnou jednoduchý finanční plán nabízející klientovi jen ty produkty a řešení, které opravdu potřebuje a které nejvíce odpovídají jeho současné situaci. Do konce října bude tento způsob prodeje implementován v celé pobočkové síti České pojišťovny.

Jednotlivá pracovní místa referentů pobočky jsou umístěna ve volném prostoru a oddělena akustickými deskami, aby zákazníci měli při vyřizování svých potřeb dostatek soukromí. Klienti i referenti poboček komunikují ve stejné úrovni očí. Prostor je dobře prosvětlený a pohodu při diskuzi by mělo umocnit i použití vonných esencí.

Nově předělaná pobočka České pojištovnyNově předělaná pobočka České pojištovny