Český Forbes bude za 89 korun

Forbes

Forbes

Česká mutace časopisu Forbes vyjde poprvé v listopadu letošního roku. Podle šéfredaktora Petra Šimůnka bude stát 89 korun, rozsah bude přibližně sto stran.

Šimůnek zatím jedná o spolupráci se zavedenými zpravodajskými portály i o spuštění intenetové verze, přednost má ale podle něj „papírový“ časopis.

„Redakce nebude velká, počítáme dohromady asi se sedmi osmi lidmi. Budeme pracovat samozřejmě i s externisty a pokusím se využít potenciálu, které mají ostatní edice Forbesu v regionu – od Bratislavy, přes Moskvu po Varšavu,“ řekl Strategii Šimůnek s tím, že jména redaktorů českého Forbesu zatím prozrazovat nemůže, protože stále probíhají jednání.

Český Forbes poprvé vyjde v listopadu, vydávat ho bude stejná společnost jako na Slovensku – Business Consulting & Media, která pro tento účel zřídila pobočku v Česku.

„Cenu jsme stanovili na 89 korun. Rozsah bude plus minus sto stran, samozřejmě v závislosti na inzerci,“ konstatuje šéfredaktor. V říjnu by se v médiích měla také objevit kampaň, která první číslo Forbesu uvede.