Český Siemens jmenoval ředitele korporátní komunikace

Matteo Scaravelli, ředitel korporátní komunikace v českém Siemensu

Matteo Scaravelli, ředitel korporátní komunikace v českém Siemensu Zdroj: archiv

Matteo Scaravelli převzal pozici ředitele korporátní komunikace ve společnosti Siemens Česká republika. Jensi Wulfovi, kterého Scaravelli střídá a který v této pozici působil dočasně, zůstává jeho hlavní úkol, vedení oddělení Siemens Business Development.

Matteo Scaravelli se přesunul do českého Siemensu z arabského Abu Dhabí, kde byl zodpovědný za komunikaci Siemensu pro Střední východ. Zde se mimo jiné věnoval i komunikaci největší obchodní zakázky z oblasti energetiky v historii společnosti (zakázka v Egyptě).

Za 16 let působení v oblasti komunikace zastřešoval Scaravelli různé projekty, včetně globálních komunikačních aktivit Siemensu a rozvoje řízení lidských zdrojů v rámci komunikačních oddělení společnosti z celého světa.

Ve své nové pozici je odpovědný za komunikaci výročí 125 let Siemensu v České republice a společně se svým týmem má za cíl posílit pozici Siemensu jako technologického lídra a odpovědné společnosti v Česku.

Matteo Scaravelli studoval politické vědy a mezinárodní vztahy na různých univerzitách v USA, Německu, Francii a v Itálii, kde promoval v roce 1996. Je také držitelem titulu MBA z Technické univerzity v Mnichově.