CET 21 do září výrazně snížila konsolidovanou ztrátu

ZŮSTÁVÁME S VÁMI: Studio televize Nova se mění stále dokola, Lucka a Rey zůstávají...

ZŮSTÁVÁME S VÁMI: Studio televize Nova se mění stále dokola, Lucka a Rey zůstávají... Zdroj: Repro Strategie

Společnost CET 21, která drží vysílací licence skupiny Nova, ve třech čtvrtletích snížila konsolidovanou ztrátu na 19,6 milionu dolarů (asi 435 milionů korun) z loňských 73 milionů dolarů (1,6 miliardy korun). Výnosy meziročně stouply na 195 milionů ze 160,8 milionu dolarů. Vyplývá to z výsledků, které dnes zveřejnila mateřská Central European Media Enterprises (CME).

I třetí čtvrtletí potvrdilo zlepšené hospodaření společnosti poté, co mateřská CME reagovala na loňský propad způsobený tehdejší změnou obchodní politiky. Pokračující obrat potvrdil jeden ze dvou generálních ředitelů CME Michael Del Nin již při dřívější prezentaci výsledků celé CME.

„Finanční výsledky třetího čtvrtletí i nadále odrážejí silný obrat v naší provozní činnosti,“ uvedl na konci října. Ukazatel OIBDA, neboli provozní výsledek před odpisy a amortizací, se v České republice podle tehdejšího oznámení dokonce přehoupl do zisku 9,7 milionu dolarů (214 milionů korun) po loňské ztrátě 3,3 milionu dolarů.

Konsolidované údaje zahrnují vedle CET 21 mimo jiné její stoprocentní účast v provozovateli slovenské televize Markíza prostřednictvím CME Slovak Holdings.

CME a její části, včetně tuzemské CET 21, od loňského roku prošly transformací zaměřenou na snižování nákladů. S tím souvisely personální změny odstartované odchodem prezidenta Adriana Sarbua z vedení CME. Následovala výměna vedení v CET 21, které nyní šéfuje Christoph Mainusch. CET 21 drží licence stanic Nova, Nova Cinema, Telka, Smíchov, Fanda a Nova Sport.