ČT hledá tiskového mluvčího, Fričová se přesouvá na jiný post

Michaela Fričová

Michaela Fričová

Česká televize hledá nového tiskového mluvčího. Nabídku volného pracovního místa zveřejnila na svém webu. Dosavadní mluvčí Michaela Fričová v televizi zůstane a nadále se zaměří na charitativní činnost a problematiku společenské zodpovědnosti.

„Na pozici tiskového mluvč/ho jsme se rozhodli vypsat otevřené výběrové řízení a nabídnout tak šanci všem zájemcům, kteří by chtěli svůj profesní život spojit s veřejnoprávní televizí a společně s managementem ČT usilovat o naplňování jejích zásad a vizí,“ uvedla ředitelka komunikace a marketingu ČT Daniela Němcová. Personální změnu vysvětluje snahou posílit význam charity v rámci aktivit veřejnoprávní instituce. „Chtěli bychom ještě více pracovat s potenciálem, který Česká televize v oblasti podpory dobročinnosti má, a posílit tak její roli služby veřejnosti,“ dodala Němcová.

Fričová do funkce mluvčí nastoupila loni v lednu, poté co stejnou roli zastávala v televizi Nova. „Po několika letech v exponované pozici tiskové mluvčí jsem se rozhodla opustit tento post a zaměřit své úsilí k oblasti charitativních aktivit. Vážím si toho, že jsem dostala důvěru generálního ředitele a že mohu společně s ostatními kolegy v České televizi začít pracovat na posilování role veřejnoprávní televize právě v oblasti charity,“ sdělila Fričová.

Od nového uchazeče ČT očekává mimo jiné vysokoškolské vzdělání a pětileté zkušenosti z oblasti public relations a komunikace a alespoň dva roky na pozici tiskového mluvčího.