ČT sport vyzkouší nový vysílací formát pro první ligu

ČT Sport

ČT Sport Zdroj: Ceska televize

Sobotní fotbalové derby mezi Spartou a Slavií využije Česká televize k vyzkoušení nového vysílacího formátu pro první ligu. V rámci jednoho studia budou mít diváci možnost zhlédnout vedle šlágru 23. kola i nejzajímavější okamžiky z ostatních sobotních zápasů. Nový formát se připravuje pro příští sezónu ve spolupráci s Ligovou asociací.

„Po půlroce příprav vyjedeme s pilotním projektem Studia fotbal. Naším cílem bylo sjednotit začátky netelevizních utkání tak, abychom pak v živém vysílání dokázali ztvárnit také všechny čtyři předchozí zápasy,“ řekl šéf ČT Sport Jiří Ponikelský. „Doufáme, že tímto projektem změníme styl fotbalového vysílání v České televizi, zatraktivníme ho a posuneme ho k formátům, které se vysílají na západě,“ dodal.

Studio, které bude umístěno v žižkovské televizní věži, začne vysílat v sobotu v 17:45. „Začneme tak, abychom hned mohli divákům nabídnout ohlasy a informace ze všech právě skončených zápasů. Následně přejdeme k derby,“ řekl Ponikelský. Duel Sparty a Slavie začne v 19:15.

Součástí studia bude i řada hostů. Hlavními experty budou trenér reprezentace Michal Bílek s manažerem národního týmu Vladimírem Šmicrem a bývalým ligovým trenérem Petrem Uličným. Přítomni budou i zástupci obou klubů Dušan Svoboda za Spartu a Zbyněk Kusý za Slavii či herec David Novotný a režisér David Ondříček.

Pokud se projekt osvědčí, je Česká televize připravena studio v této podobě od příští sezóny vysílat v každém kole.