Dentons posiluje přítomnost v Maďarsku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CC BY-NC-ND 2.0: Penn State via Flickr

K budapešťské kanceláři firmy Dentons se jako partneři připojí István Récziczy, Rob Irving a Edward Keller, kteří si přivedou skupinu 50 právníků a dalších odborníků včetně lokálních partnerů. Tým se přidá k Dentons z White & Case 4. května 2015 a dále tak posílí oblast korporátního práva, fúzí a akvizic, private equity a řešení sporů, které Dentons nabízí v Maďarsku, střední a jihovýchodní Evropě i Evropě jako celku.

„Jsme potěšeni, že můžeme přivítat tento vedoucí tým v Dentons. Jejich vysoké odborné znalosti nám umožní významně rozšířit nabídku námi poskytovaného poradenství klientům nejen v Maďarsku, ale také v regionu střední a východní Evropy i celé Evropy,“ uvedl Tomasz Dabrowski, ředitel Dentons Europe. „Toto je další krok v naší firemní strategii, jejímž cílem je stát se jednou z nejlepších odborných praxí v celosvětovém měřítku a nabízet tak svým klientům prvotřídní poradenství, a zároveň upevnit naši pozici v místech, kde působíme.“

Toto významné rozšíření budapešťské kanceláře následuje nedávno oznámené sloučení Dentons s americkou advokátní kanceláří McKenna Long & Aldridge, stejně jako kombinaci Dentons a Dacheng, která vytvořila největší advokátní kancelář na světě. Budapešťský tým Dentons zůstane nadále hlavním týmem pro firmu White & Case při zastupování klientů v Budapešti, kde White & Case nebudou mít kancelář, i pro řešení stávajících záležitostí původních klientů budapešťské kanceláře White & Case. Tyto služby budou koordinovány White & Case a Dentons.

Čtvrtstoletí zkušeností

S více než 25 lety zkušeností se István Réczicza připojí k Dentons jako nový vedoucí partner budapešťské kanceláře Dentons a s ním přijde i tým White & Case. István Réczicza se stane také partnerem v globálním týmu pro řešení sporů Dentons. István Réczicza pravidelně radí soukromým i státem vlastněným podnikům v širokém spektru správních řízení, soudních a arbitrážních sporů. Je jedním z předních právníků v Maďarsku. Poskytuje rovněž poradenství v oblasti transakčních a regulatorních záležitostí v regulovaných odvětvích, jakými jsou telekomunikace, energetika, finanční služby a v oblasti zdravotnictví.

Přední odborník Rob Irving se připojí k Dentons jako spolupředseda Global Private Equity Group spolu se svým týmem pro oblast private equity a fúzí a akvizic, který se zaměřuje na největší transakce v oblasti střední a východní Evropy a jihovýchodní Evropy. Rob Irving má více než 20 let zkušeností v oblasti fúzí a akvizic, private equity a financování ve střední a jihovýchodní Evropě i v Turecku.

Právník s maďarskými kořeny

Dalším nově příchozím partnerem do Globální skupiny pro oblast korporátního práva a private equity Dentons je Edward Keller, právník s maďarskými kořeny kvalifikovaný ve Spojených státech. Je oceňován nezávislými hodnotícími publikacemi jako přední odborník v oblasti přeshraničních fúzí a akvizic a private equity transakcí. Keller má také značné zkušenosti při zastupování veřejných i soukromých emitentů, upisovatelů i prodávajících akcionářů (včetně private equity společností) při nabídkách akcií a dluhopisů, včetně veřejných nabídek registrovaných podle pravidla Rule 144A a neveřejných nabídek podle pravidel Regulation S ve Spojených státech.

István Réczicza řekl: „Jsme velmi rádi, že se můžeme připojit k Dentons. Naše budapešťská kancelář je dlouhodobě řazena mezi elitní advokátní kanceláře v Maďarsku. Celý náš tým se těší na to, že budeme pokračovat v našem úsilí o další rozvoj kanceláře.“

Evan Lazar, jeden z vedoucích globální realitní skupiny Dentons a předseda správní rady Dentons Europe dodal: „Jsme svědky rostoucího počtu transakcí v oblasti přeshraničních fúzí a akvizic i private equity transakcí. Příchod tohoto týmu posílí naši evropskou nabídku v oblasti korporátního práva, fúzí a akvizici, private equity, TMT i řešení sporů.“