Expanze Albatrosu pokračuje. Ovládl eReading.cz

čtečka eReading.cz

čtečka eReading.cz Zdroj: Albatros Media

Společnost Albatros Media se v minulém týdnu stala 100procentním vlastníkem prodejce elektronických knih eReading.cz. Již od roku 2013 vlastnila skupina Albatros Media v projektu eReading.cz majoritní podíl, nyní dokončila začlenění tohoto start-upu do své struktury. Původní vlastníci budou po omezenou dobu poskytovat konzultační služby.

Společnost Albatros Media vlastnila doposud 51 procent obchodního podílu v projektu eReading.cz. Smlouvy o koupi zbývající části byly podepsány 7. července tohoto roku, v pátek 2. září 2016 pak proběhlo vypořádání celé obchodní transakce.

„Ovládnutí 100% podílu v eReading.cz jsme s jeho zakladateli dlouhodobě plánovali. Dosavadním společníkům Martinu Lipertovi, Jaromíru Fričovi a Petru Marešovi děkujeme: vybudovali z něj setrvale rostoucí společnost, která je dnes jedním ze čtyř nejvýznamnějších prodejců elektronických knih na českém trhu,“ říká Václav Kadlec, generální ředitel a předseda představenstva Albatros Media. „Z pohledu fungování eReading.cz, jeho budoucí strategie, rozvojových záměrů a spolupráce s obchodními partnery se tímto krokem vůbec nic nemění,“ dodává Kadlec.

Velká eJízda

„Při zakládání eReading.cz jsme si se společníky říkali, že projekt v budoucnu prodáme Googlu. Ten sice nepřišel, ale jsme přesvědčeni, že Albatros Media se svým postavením u nás je pro tento český projekt nejlepším ,manželem‘ vůbec,“ říká Martin Lipert, spoluzakladatel portálu.

Projekt eReading.cz vznikl v září 2010 s cílem nabídnout českému čtenáři legální a cenově výhodnou e-knihu, jaká byla již několik let k dispozici čtenářům v zahraničí. eReading.cz jako první v České republice nabídl čtenářům vlastní čtečku s elektronickým inkoustem, jako druhé na světě představilo koncept čtení periodik v těchto zařízeních.

„Celých šest let to byla velká jízda. Byli jsme u zrodu celého odvětví, kde jsme mohli formovat pravidla. A to se poštěstí jen málo lidem na světě,“ dodává Lipert.

V současné době nabízí eReading.cz více než 11 000 titulů od 500 nakladatelů a má 150 000 zákazníků, čímž se řadí mezi největší e-shopy s elektronickými knihami.