Firmy podle průzkumu Millward Brown zanedbávají vlastní internetové prezentace

Aktuální trendy firemních webovek

Aktuální trendy firemních webovek

V České republice podniká více než 1 milion malých a středních firem, ale jenom čtvrtina z nich aktivně pracuje s vlastní webovou prezentací. Vyplývá to z průzkumu společnosti Millward Brown, který vznikl ve spolupráci s českým Googlem a Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Až 81 % oslovených malých a středních podniků vlastní webové stránky a jen o něco méně jich využívá některou z forem online propagace. Jenom malé procento (26 procent) ale aktivně sleduje, jestli jim internet pomáhá efektivně oslovit jejich zákazníky, i když investují nemalé částky například za zápisy ve firemních katalozích.

Stále více firem využívá internet také jako pracovní nástroj. Až 90 % firem a jejich pracovníků pravidelně využívá internetové vyhledávače, 93 % si pomocí online map plánuje pracovní cesty a ve velké míře používají elektronickou komunikaci při jednání. Také internet v chytrých telefonech získává na oblibě. Momentálně má chytrý telefon 42 % české populace. Tyto trendy firmám otevírají další možnosti pro oslovení zákazníků, jak uvádí průzlkum.