Fotbalová Plzeň je na prodej, kolem klubu krouží domácí i zahraniční subjekty

Plzeňští fotbalisté děkují fanouškům za podporu

Plzeňští fotbalisté děkují fanouškům za podporu Zdroj: Dominik Bakeš (Sport)

Plzeňští fotbalisté děkují fanouškům za podporu
2
Fotogalerie

Už když se v březnu stal Adolf Šádek jediným vlastníkem Plzně, bylo jasné, že to není na dlouho. Klub, který poslední roky hospodaří v červených číslech, sám neutáhne, to je úkol pro silnějšího hráče. O chystaném prodeji píše deník Sport.

Zájemců o Viktorii z domova i ze zahraničí je několik, jednání spějí v režii renomované poradenské firmy Deloitte do finální fáze. Nový majitel červenomodrých by mohl být znám do konce roku. Jaká je odhadovaná cena transakce a jak ji komentuje muž, který ji má na starost? 

Výsledek sobotního šlágru se Spartou bude mít pro plzeňský klub možná ještě větší význam než v minulých letech. Po hořkých porážkách na hřišti CSKA Sofia v play off Konferenční ligy a Hradce Králové v domácí soutěži se Viktoria potřebuje rychle vrátit na vítěznou vlnu. Ukázat, že je stále konkurenceschopná. Jen tak totiž zůstane zajímavá pro české i zahraniční subjekty, které kolem ní krouží.

„Pan Šádek má zájem spolupracovat s někým, kdo do klubu bude investovat, aby byl dál úspěšný. Hledáme silného, strategického a dlouhodobého partnera,“ říká Jan Brabec ze společnosti Deloitte, která prodej klubu řídí.

Mimochodem – Adolfa Šádka, který klub odkoupil v březnu od Tomáše Paclíka, dal s Deloitte dohromady Jan Nezmar, bývalý sportovní ředitel Slavie.   

Celý článek najdete na webu isport.blesk.cz >>>