HBO v online projektu Věrný zůstanu připomíná Palacha a normalizaci

Online projekt Věrný zůstanu se objevil i v ulicích Prahy

Online projekt Věrný zůstanu se objevil i v ulicích Prahy

Agentura 2FRESH připravila ve spolupráci s HBO Europe online projekt s názvem Věrný zůstanu. Webové stránky www.vernyzustanu.cz obsahují příběhy, které ještě nebyly veřejně vyprávěny. Zachycují autentické a emotivní rozhovory s pamětníky období politických procesů 50. let, invaze "spřátelených" vojsk, činu Jana Palacha a normalizace až po rok 1989.

Projekt Věrný zůstanu byl vytvořen jako podpůrná aktivita k filmovému dramatu Hořící keř v režii Agnieszky Holland, který bude uveden v lednu 2013 na HBO.

Mezi osobnostmi, které poskytly svá svědectví, jsou Madeleine Albrightová, bývalá ministryně zahraničí USA, hlasatelka Kamila Moučková, spisovatel a scénarista Jiří Stránský, sochař Olbram Zoubek, psycholožka Dana Němcová, Ivan M. Havel, vědec a bratr bývalého prezidenta, herečka Vlasta Chramostová, kameraman Stanislav Milota, gymnastka Věra Čáslavská a mnoho dalších včetně spolužáků Jana Palacha.

Online projekt Věrný zůstanuOnline projekt Věrný zůstanu


Agentura 2FRESH připravila kreativní koncept, design, webové stránky v HTML5 včetně mobilní verze a komunikační kampaň na internetu i v ulicích Prahy. „Přestože jde o komerční projekt, vnímáme jej jako projekt s mnohem hlubším významem než mají běžné reklamní kampaně,“ komentoval spolupráci s HBO Lukáš Pitter, Art Director 2FRESH.