IKEA bude mít od 1. července nového šéfa

Marek Feltl

Marek Feltl

Generálním ředitelem pro IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko se 1. července stane současný zástupce ředitele IKEA Itálie Marek Feltl. V nové funkci se ze všeho nejdřív chce věnovat svým kolegům – zorganizuje pro ně nejméně 200 návštěv v českých, maďarských a slovenských rodinách.

Marek Feltl nastoupil do společnosti IKEA v roce 1992 jako Logistics Manager pro IKEA Česká republika a od té doby pracoval v různých funkcích včetně strategického řízení pro Východní Evropu ve Švédsku, manažera obchodního domu IKEA v Praze na Černém Mostě, a zástupce generálního ředitele IKEA pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.

Na své současné pozici zástupce generálního ředitele v IKEA v Itálii zodpovídá Marek za deset obchodních domů IKEA po celé Itálii (se zhruba 3 000 zaměstnanci), několik funkcí a také projektů na národní úrovni, včetně projektu Leader in Life at Home (Jednička ve všem, co lidé k životu doma potřebují). Tento projekt se zaměřoval na upevnění znalostí o tom, jak lidé žijí ve svých domácnostech, a hledání nových řešení, které jim IKEA ke zlepšení bydlení může nabídnout.

„V našem regionu bych rád dál stavěl na skvělém základu, který se zde v průběhu let podařilo vybudovat, a to pokud jde o vysoce rentabilní obchodní domy a personál s výrazným zaměřením na zákazníka. Mým hlavním úkolem je zajistit růst IKEA v České republice, Maďarsku a na Slovensku také s využitím svých zkušeností z Itálie. Budu se snažit dodat některým z našich obchodních aktivit více emocionality, spontánnosti a určité odlehčení, aby byly pro naše zákazníky skutečně inspirativní,“ říká Marek Feltl.