Impuls spustil další část projektu Pošli to dál

František Synek a Zuřivý reportér Rádia Impuls, Aleš Růžička

František Synek a Zuřivý reportér Rádia Impuls, Aleš Růžička

Projekt Rádia Impuls s názvem „Pošli to dál“ vstupuje do další fáze. Od pondělí 12. března začíná stanice ve vysílání postupně plnit sny vybraným posluchačům, kteří byli lidmi ze svého okolí nominováni prostřednictvím internetových stánek www.impuls.cz. Projekt odstartoval 11. ledna 2012 a podle Rádia Impuls je jeho hlavním cílem „pomáhat těm, kteří to opravdu potřebují, zvednout vlnu solidarity mezi lidmi a dobrými skutky propojit celou Českou republiku“.

Rádio Impuls současně pod heslem „Pošli dobrý skutek s úsměvem dál“ spustilo novou marketingovou kampaň, komunikující výzvu k řetězení dobrých skutků a vzájemných pomocí lidí mezi sebou. Na internetových stránkách k projektu „Pošli to dál“ v této návaznosti vznikla nová sekce, ve které mohou lidé zakládat své vlastní řetězy dobrých skutků a sledovat, jak se radost z pomoci druhým šíří společností dál.

Od pondělí se navíc mohou návštěvníci podívat, jak Rádio Impuls ve vysílání plní první dobrý skutek vybranému posluchači. Současně na web stále mohou přihlašovat další osoby ze svého okolí, o kterých si myslí, že by si zasloužili pomoci.

Impuls pomůže aktivnímu vozíčkáři

Prvním, komu nejposlouchanější rozhlasová stanice v českém éteru pomůže, je dvaatřicetiletý vozíčkář František Synek. Do projektu „Pošli to dál“ jej přihlásila jeho sestřenice Petra Bednářová, ředitelka Centra pro zdravotně postižené Plzeňského kraje. František usedl na vozík po těžkém úrazu v sedmnácti letech, ovšem svému osudu se zdaleka nepoddal. Žije aktivně, je to náruživý sportovec a ve florbalu dokonce reprezentuje Českou republiku. Františkovi by největší radost udělal nový speciální sportovní vozík, na který se mu v současné době jen těžko shánějí peníze. Partnerem tohoto příběhu je pojišťovna Kooperativa.

Příběhu Františka Synka a řešení jeho složité situace okolo vozíku se bude Rádio Impuls ve vysílání věnovat od pondělí 12. března 2012 každý všední den.