Investiční ředitel PPF Štefunko končí ve funkci

Martin Štefunko

Martin Štefunko Zdroj: Archiv E15

Dosavadní investiční ředitel skupiny PPF Martin Štefunko k 31. květnu 2015 odchází z vrcholového vedení společnosti a bude se nadále věnovat pouze funkci předsedy dozorčí rady O2 Czech Republic. PPF to oznámila v tiskové zprávě. O odchodu Štefunka psaly deník E15 a týdeník Euro již loni, tehdy ale PPF informace popírala.

Štefunko ve skupině PPF vedl ruského prodejce elektroniky Eldorado, zařízl neúspěšný mediální projekt Naše adresa nebo byl při úspěšném rozstřelu mezi miliardáři Petrem Kellnerem a Karlem Komárkem kvůli Sazce.

Zároveň je považován za muže, který přemluvil miliardáře a majitele PPF Petra Kellnera, aby koupil telekomunikačního operátora O2.

Do PPF Štefunko nastoupil v roce 2009 poté, co odešel z česko-slovenské investiční skupiny Penta, kde měl na starosti řízení investičních projektů, zejména budování maloobchodního řetězce Žabka a sítě lékáren Dr. Max. Řídil i rozvoj sázkového holdingu Fortuna či se kupříkladu podílel na převzetí Severomoravských vodáren a kanalizací. Při svém odchodu z Penty si odnesl na odměnách okolo 800 milionů korun.

Štefunko studoval na Ekonomické univerzitě v Bratislavě, kde po magisterském studiu získal rovněž doktorát v oboru ekonomické teorie a historie ekonomického myšlení. Vzdělával se také na rakouské Univerzitě Johanna Keplera (obor bankovnictví a finance) a v americkém Mises Institute. Je švagrem miliardáře Daniela Křetínského, který je šéfem Energetického a průmyslového holdingu.