Jan Vališ: Aplikace 2Gis vám pomůže třeba spálit kalorie. Anebo je naopak získat

Kampaň 2Gis

Kampaň 2Gis Zdroj: archiv

Pražané se od října mohou potkávat s kampaní městského informačního systému 2Gis od agentury Loosers zaměřenou na Prahu a spádové oblasti. „Cílem kampaně je kreativní a hravou formou představit veřejnosti benefity informačního systému Prahy 2Gis. Chceme lidem na konkrétních příkladech a situacích ukázat, jak 2Gis dokáže ulehčit a především zpříjemnit život v Praze,“ říká ředitel společnosti 2Gis Jan Vališ, se kterým jsme si o produktu popovídali.

Odkdy 2Gis v Česku působí?

Původně novosibirská společnost působí v Praze na základě franšízingové smlouvy od konce roku 2013.

Nemluví vám "matka" do marketingových aktivit?

Za marketingovou strategii je plně odpovědné vedení společnosti 2GIS CZ, samozřejmě s velkou podporou a za podmínek striktního dodržování pravidel mateřské společnosti.

Jan Vališ, ředitel 2GisJan Vališ, ředitel 2Gis | archivJan Vališ, ředitel spoelčnosti 2Gis

Čím se váš produkt odlišuje třeba od informační linky 1188 nebo služeb Seznamu?

Chceme, aby produkt naší společnosti v Praze zdomácněl a stal se každodenním pomocníkem v moderní uspěchané době našich spoluobčanů. Produkt 2Gis je svým způsobem jedinečný. V jedné aplikaci si může kdokoliv najít právě to, co mu bude v orientaci se v metropoli nejvíce vyhovovat. To, co nás nejvíce odlišuje od konkurence, je skutečnost, že k používání naší aplikace nepotřebujete připojení k internetu. Vše funguje offline.

Mezi další výhody patří vysoká přesnost našich informací – aktuálně jsme naplnili informační systém Prahy s 97% přesností. Dosahujeme toho tím, že aktivně několikrát do roka obvoláváme veškeré firmy v Praze a sbíráme aktuální informace. Dále jsou to například plánovač tras, 3D mapy, některé trojrozměrné modely našich významných památek, detailnost informací, a to vše včetně velkého počtu filtrů, na základě kterých lze v aplikaci potřebné informace vyhledávat.

Kampaň 2GisKampaň 2Gis | archivVizuály kampaně 2Gis z dílny agentury Loosers nafotil Pavel Ascherman

Jak lze propojit infosystém s propagací firem?

Úkolem společnosti 2Gis je právě nenásilné propojení informačního systému Prahy s propagací firem. Pokud člověk vyhledává nějaké informace, dokážeme mu je velmi cíleně a rychle nabídnout. Oslovení firem probíhá přes naše vlastní call centrum, a to tak, že kontaktujeme veškeré firmy nacházející se v katastrálním území Praha a v jeho přilehlých částech. Zanesení informací o firmě do systému 2Gis probíhá zdarma. V mnoha případech se na nás obrací samotné firmy.

Na jakých zařízeních můžeme službu využívat?

Informační systém Prahy s 3D mapou lze používat online na našich webových stránkách, všechny funkce a mapy jsou rovněž dostupné i bez připojení k internetu prostřednictvím aplikace pro počítače, smartphony a tablety, která je zdarma.

Kampaň 2GisKampaň 2Gis | archivKampaň je k vidění v Praze na CLV plochách, v MHD či na B1 plakátech v restauracích, klubech, barech, fitness zařízeních či čekárnách a ordinacích lékařů. Zároveň intenzivně využívá online formátů a mediální podpory na sociálních sítích.

Jak rychle se u uživatele projeví případná změna v mapě či nabízených službách?

Reakce na změnu je různá v závislosti na typu změny nebo na zařízení, které uživatel používá. Pokud jde o kartografické úpravy, tak ty se v systému projeví jednou měsíčně. Mluvíme-li o aktualizaci informací, které jsou pro uživatele nejdůležitější, tedy o databázi firem, ta se v naší nejnovější verzi 4.0. promítne automaticky vždy po připojení k internetu.