Jeden strom za litr vody

Voda pro Kamerun

Voda pro Kamerun

Nevadí vám voda z kohoutku? Tak tento týden navštivte jednu z pětasedmdesáti kaváren zapojených do akce Voda pro Kamerun a objednejte si litr vody z vodovodu. Zaplatíte dvacet korun a díky vám bude zasazen jeden strom v africkém Kamerunu.

Na dvacet korun vyjde vysazení jednoho stromu zpět do mizejících horských mlžných lesů v africkém Kamerunu. Akce nazvaná „Voda pro Kamerun“ probíhá od 18. do 24. března v 75 kavárnách v celém Česku. Kampaň na pomoc oblasti na severozápadě Kamerunu spustilo občanské sdružení Kedjom- Keku, které v těchto místech provozuje školu pro děti místních farmářů.

Komunikačními kanály kampaně jsou Facebook, webové stránky sdružení, YouTube, PR a plakáty v kavárnách. Kampaň vznikla in-house, mezi těmi, kteří se do její přípravy zapojili, jsou i Klára Issová, Pavel Liška, Jakub Žáček, Marek Daniel, Iva Pazderková, a Jana Plodková.

Podívejte se na spot „Voda pro Kamerun“:

Název části kamerunského území (a zároveň neziskové organizace) Kedjom-Keku v překladu znamená „Lidé z lesa“. Jenže právě lesa je tady čím dál tím méně. Jeho rozloha kdysi činila 50 procent Kedjom-Keku, dnes jsou to pouhá tři procenta oblasti. Aby se les podařilo zachránit a obnovit, je nutné začít se sázením nových stromů zpátky do původních pralesů.