K Brewery Trade si „počeští“ jméno na Pivovary Lobkowicz

pivo Lobkowicz, ilustrační foto

pivo Lobkowicz, ilustrační foto Zdroj: pivni.info

Obchodní část pivovarnické skupiny sdružující sedm menších regionálních pivovarů v Čechách a na Moravě, společnost K Brewery Trade, od středy změní jméno na Pivovary Lobkowicz. Důvodem je novým jménem zdůraznit právě to, že za skupinou stoji ryze český kapitál. Jméno mateřské skupiny K Brewery Group zůstane zachováno.

Společnost o změně názvu uvažovala již delší dobu. „Jako ryze česká společnost, za níž stojí pouze český kapitál a která se zabývá prodejem piva vyrobeným výhradně v České republice, chceme nést i český název, který lépe vystihne předmět našeho podnikání,“ uvedl jeden z akcionářů skupiny a její generální ředitel Zdeněk Radil.

Nové jméno si skupina vzala podle ležáku Lobkowicz, který vyrábí společně se značkou Platan v Protivíně. Kromě něj do skupiny patří pivovary ve Vysokém Chlumci, který v minulosti známý šlechtický rod Lobkowiczů vlastnil, a dále v Jihlavě, Uherském Brodě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou a Černé Hoře.

Pivovary skupiny K Brewery uvaří ročně zhruba 850 tisíc hektolitrů, což pro skupinu znamená zhruba pátou až šestou příčku na tuzemském trhu. Majoritní podíl ve skupině má majitel luhačovických lázní a dalších firem Martin Burda společně s finančníkem Grzegorzem Hótou. Minoritní podíly mají ve skupině také Radil a podnikatelka Eva Kropová.