Kvasnička skončil v čele Hachette Filipacchi

Bronislav Kvasnička

Bronislav Kvasnička

Vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 (HF) změnilo svého šéfa. Bronislava Kvasničku od července nahradí Petra Fundová, která byla dosud jednatelkou společnosti Burda. Burda tak zřejmě dovršila svůj zájem HF koupit.

Změna na postu generálního ředitele HF nahrává speklucím o propojování obou vydavatelských domů. Burda koupila 49 procent ve vydavatelství Hachette Filipacchi od jeho zakladatele Martina Shenara v roce 2007.

Od francouzských Hachette pak koupil většinový podíl (51 %) české pobočky Hachette Filipacchi americký investor, vydavatelství Hearst, které je zároveň majitelem dalšího českého vydavatelského domu Stratosféra.

Už na začátku června se spekulovalo o tom, že Hearst svůj většinový podíl v Hachette Filipacchi prodá Burdě. To se také zřejmě stalo. Podle intrních informací z HF se vydavatelství brzy přejmenuje na Burda Media 2000.

Zprávu o změnách ve vedení oznámili akcionáři Hachette Filipacchi všem zaměstnancům na mimořádném jednání, které proběhlo na dvoře vydavatelského domu. Právě tady také Kvasnička oznámil svůj odchod.

Zatím není jasné, zda se se jmenováním Petry Fundové do čela Hachette Filipacchi 2000 oba vydavatelské domy spojí.