LMC má nového majitele

Prace.cz

Prace.cz

Dnes byla uzavřena dohoda o akvizici, na základě které se finská mediální skupina Alma Media stane novým majitelem společnosti LMC, provozovatele portálů Jobs.cz a Práce.cz.

Akvizice je v souladu se strategií Alma Media usilovat o růst v oblasti digitálních služeb a dále rozšiřovat své mezinárodní působení. Společnost LMC, která letos očekává meziroční nárůst tržeb o 25 % na částku přesahující 400 milionů Kč, se v rámci skupiny Alma Media stane součástí divize Marketplaces (on-line služby a řešení). Detaily transakce nebudou zveřejněny.

LMC byla založena prodávajícím, Liborem Malým, v roce 1996 a od té doby si na českém trhu drží vedoucí postavení. Kromě provozování dvou nejvýznamnějších pracovních portálů v České republice a jednoho na Slovensku LMC klientům v současnosti poskytuje také řešení pro správu získávání a výběru zaměstnanců LMC G2 a poradenství v oblasti personalistiky a HR marketingu. LMC má celkem přibližně 25 tisíc registrovaných B2B klientů a cca 1 milion registrovaných uchazečů o zaměstnání. LMC zaměstnává zhruba 200 lidí, převážně v Praze. Akvizice nebude mít žádný dopad na zaměstnance LMC, ani na značky společnosti.

„Chtěl jsem především zajistit, aby LMC po uzavření transakce pokračovala v dynamickém rozvoji a jsem velmi rád, že novým vlastníkem společnosti se stala právě Alma Media. Jsem přesvědčen, že transakce přinese zajímavé příležitosti pro rozvoj, a to jak zaměstnancům, tak managementu LMC, a že společnosti umožní pokračovat v uvádění nových inovativních služeb pro zákazníky,“ uvádí zakladatel LMC Libor Malý.

Alma Media jemediální skupina, jejímiž nejznámějšími produkty jsou Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti a Etuovi.com. Zaměstnává přibližně 2800 profesionálů. Čisté tržby společnosti v roce 2010 dosáhly hodnoty 311,4 milionu EUR při provozní marži ve výši 13,9 procenta. Akcie Alma Media (ALN1V) jsou obchodovány na Helsinské burze.