Mafra zjednošila svoji strukturu, chce ušetřit

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ctk

S cílem zednodušit strukturu mediální skupiny Mafra a ušetřit došlo k začátku června k fúzi s firmami Webdio, AGF Media, Léko Media Group a Retail Info. Mafra například vydává deníky Dnes, Lidové noviny a dále bezplatné tituly Metro a týdeník 5plus2 nebo provozuje zpravodajské weby iDNES.cz a lidovky.cz.

Díky tomu kroku společnostmi Webdio, AGF Media, Léko Media Group a Retail Info zanikly a veškeré jejich aktivity přešly do společnosti Mafra, která se tak stala vydavatelem týdeníku 5plus2, provozovatelem serverů http://www.5plus2.cz/, www.ceskapozice.cz a www.akcniceny.cz a provozovatelem všech ostatních serverů a médií výše uvedených zanikajících společností, jak stojí v prohlášení vydavatelského domu.

Mafra vykázala za loňský rok ztrátu téměř 887 milionů korun, a to za všechny sloučené společnosti. O rok dříve Mafra ještě před fúzí měla ztrátu 168,49 milionu Kč. Společnost již dříve uvedla, že na výsledku se projevila mimo jiné změněná metodika. Tržby z prodeje vlastních výrobků a služeb loni klesly na 2,45 miliardy korun z předchozích 2,57 miliardy v roce 2012. Celkové tržby loni činily 2,48 miliardy Kč.